23948sdkhjf

Dette er Yrkestrafikkforbundet (YTF)

FAGFORBUND: Yrkestrafikkforbundet ble etablert i 1955 og er tilsluttet Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). Forbundet har rundt 12.000 medlemmer, men hvor mange lastebilsjåfører har vi ikke fått svar på.

Tungt har ved flere anledninger tatt kontakt med YTF, men kommunikasjonssjef i Yrkestrafikkforbundet Tormund Hansen Skinnarmo svarer følgende: "Takk for henvendelse. Vi har dessverre ikke kapasitet til å svare på disse spørsmålene, men det aller meste av informasjonen dere etterspør ligger på våre nettsider.

Pris på medlemskap

På nettsidene til YTF finner vi at medlemskontingenten består av en sentral del (1,5 prosent) og en lokal del (minimum 0,15 prosent).

I 2022 blir det ved lokalkontingent på 0,15 prosent maksimalt 605 kroner og minimum 110 kroner per måned. Noen avdelinger har vedtatt en høyere lokal kontingent.

Lærlinger betaler 100 kroner per måned, og det er gratis for skoleelever og pensjonister, med visse unntak for pensjonister.

For fagforeningskontingent kan du i 2022 trekke fra inntil 5.800 kroner i skattepliktig inntekt (483 kroner per måned).

Hjelp i konflikter, lønnsforhandlinger og medlemsfordeler

Siden Yrkestrafikkforbundet ikke har besvart våre spørsmål, kan vi kun referere til det som står på nettsidene til forbundet.

Nettsiden har da også ganske bra med informasjon om du tar deg tid til å pløye gjennom de forskjellige undersidene.

Størst nytteverdi for alle er antagelig lett tilgjengelige lønnstabeller (minstelønnssatser) og en tilsynelatende avansert lønnskalkulator for langtransport - prøv den gjerne her.

De nye satsene fra 2022 er foreløpig ikke kommet opp. Ellers informeres det om at forbundet har egne ansatte advokater som hjelper til ved problemer som oppstår i arbeidsforholdet, og det diverse medlemsfordeler som forsikring, bank og pensjon.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lastebiler over 16 tonn: 35 prosent opp - Scania tok mai, Volvo leder totalt
Bruker mye mer penger på vei, uten at veiene er blitt bedre
Mesta mot historiske seks milliarder i omsetning
Unngå E18 om du kan – dobbelt opp med veiarbeid
Biogass-rushet: 12 ganger flere søknader i mai enn i en normalmåned
Virke rapporterer om kritisk lav aktivitet i byggenæringen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078