23948sdkhjf

DFDS kjøper opp tysk jernbaneoperatør

Gjennom oppkjøpet av tyske primeRail foretar DFDS en betydelig utvidelse av sin intermodale virksomhet. Det markerer også lanseringen av et nytt Rail-forretningsområde i DFDS.

Ifølge DFDS er oppkjøpet et viktig skritt for å realisere selskapets store ambisjoner innen intermodalitet gjennom å kombinere ferge- og jernbanetransport.

primeRail ble grunnlagt i 2019 og driver logistikk-konsepter for kontinentale og maritime transporter i en kombinasjon av jernbane og vei. I samarbeid med primeRail lanserte DFDS året etter sitt nye «Intermodal Transport Competence Center» i Köln for å tilby intermodale løsninger for sine kunder.

Fleksibelt transportnettverk

– For DFDS er dette et viktig strategisk skritt, fastslår Peder Gellert Pedersen, konserndirektør og leder for fergedivisjonen i DFDS. Han legger til at de har lett etter de rette partnerne med samme verdisett og kommersielle orientering som DFDS.

– primeRail oppfyller dette, og det er derfor en perfekt match. Vi kobler havnene våre med jernbane til innlandsterminaler. Dermed tilbys et fleksibelt og miljøvennlig transportnettverk til fordel for våre kunder og samfunnet, uttaler Pedersen i en pressemelding.

Nytt forretningsområde

primeRail vil operere som et nytt forretningsområde i DFDS som skal dekke primeRail og den eksisterende intermodale virksomheten til DFDS. Forretningsområdet «Rail» ledes av Patrick Zilles, for tiden adm. direktør i primeRail, og er organisert innenfor forretningsenheten «Mediterranean».

 – Etter at vi kjøpte vårt tyrkiske rutenettverk i midten av 2018 har vi lært hvor mye verdi togløsninger kan tilføre vår forretningsmodell og nettverk. Siden den gang har vi doblet antall ukentlige tog og det er derfor naturlig å ta neste steg, sier Lars Hoffmann, leder for Mediterranean.

Den fullstendige integreringen av primeRail i DFDS forventes å være fullført i løpet av året.

Opphav og kilder: DFDS

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094