23948sdkhjf

Volvo kjøper majoriteten i Limach

Volvo CE investerer i nederlandsk produsent av elektriske gravemaskiner.

Volvo Construction Equipment har kjøpt opp majoriteten i det nederlandske selskapet Electric Special Technics B.V, som opererer under navnet Limach. Bakgrunnen skal være Volvo CEs langsiktige elektrifiseringsplan. Det skal gi mulighet til raskt å utvide den elektriske serien, skriver Volvo CE i en pressemelding.

Limach tilbyr spesialbygde elektriske hjulgående og beltegående gravere til det nederlandske markedet. Der tilbys seks maskiner fra 1,8 til 14 tonn; E18.3, E20.3, E27.1, EW60.1, E88.1 og E140.1.  Alle maskinene er basert på Volvos produkter og Limach bruker Li-Ion-teknologi for å bygge om til batterielektrisk.

Forblir grønne

Maskinene skal komplementere Volvos elektriske range, men foreløpig vil maskinene forbli i Limach sine farger og branding. Det er heller ikke tatt noen beslutning om hvilke Limach-maskiner som skal bli tilgjengelige i hvilke markeder.

Limach har holdt på med dette siden 2017, produksjonen holder til i Ede i Nederland. Investeringen til Volvo betyr at de kan oppskalere produksjonen og øke utvalget. Limach skal fortsette å drive som et eget selskap.

- Volvo CR ser Limach som en interessant aktør i et progressivt marked og et kjempebra komplementering av vår eksisterende portfolio, forklarer Thomas Bitter, teknologisjef Volvo CE.

Kilde: Volvo CE / Limach

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094