23948sdkhjf

AF: Høy omsetning og ordrereserve men dårligere lønnsomhet

Lønnsomheten er negativt påvirket av prisøkninger for råvarer og leveranseutfordringer som følge av geopolitisk uro.

AF Gruppen leverer god vekst for 1. kvartal 2022, og har rekordhøy ordrereserve ved utgangen av kvartalet, men lønnsomheten er negativt påvirket av prisøkninger for råvarer og leveranseutfordringer som følge av geopolitisk uro.

Omsetningen økte med 9 prosent til 6,8 milliarder sammenliknet med samme kvartal i fjor, mens resultat før skatt ble 209 millioner kroner sammenlignet med Q1 i fjor som havnet på 245 millioner kroner. Dette ga en resultatmargin på 3,1 % (fra 4,0 % i Q1 2021).

Men AF Gruppen har liten grunn til å klage ser det ut som, med en svært høy ordreinngang som endte med en ordrereserve på 42,69 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet. 

- Det er gledelig med rekordhøy ordrereserve og at virksomhetsområdene Anlegg, Offshore og Energi og Miljø leverer svært gode resultater i kvartalet, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

- Samtidig er det lønnsomhetsutfordringer i flere av byggenhetene som følge av ringvirkningene fra krigen i Ukraina og nye nedstengninger i Kina. Økte råvare- og energipriser samt leveranseutfordringer har påvirket resultatene negativt i dette kvartalet, legger han til.

AF Gruppen jobber nå tett med byggherrer, leverandører og underentreprenører for å sikre stabilitet og lønnsomhet for prosjektene.

Kilde: AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094