23948sdkhjf

Amazon investerer 1 milliard dollar i logtech

Logistikkinnovasjon og en ytterligere forbedring av både kunde- og medarbeideropplevelsen er fokuset til Amazon Industrial Innovation Fund som ble opprettet for noen uker siden.

Fondet som Amazon har opprettet er på én milliard dollar og i første runde har det investert i fire amerikanske start-up selskaper og ett israelsk, hvorav tre er robotselskaper.

Ettersom kunder i økende grad handler på nettet og forventer enda raskere levering, er fokuset til Amazons investeringsfond å støtte virksomheter som kan bidra til logistikkinnovasjon, gradvis øke leveringshastigheten og forbedre opplevelsen til netthandel-gigantens egne logistikkmedarbeidere.

I første runde har Amazon Industrial Innovation Fund investert i fem selskaper, men Amazon opplyser ikke hvilke summer det er snakk om:

Agility Robotics

Agility Robotics i Oregon ble etablert i 2015 og er mest kjent for sin gående robot «Digit» som ble lansert i 2019. Ifølge selskapet overgår den mobilitetsbegrensningene til tradisjonelle roboter og kan blant annet går i trapper. Året etter inngikk Agility et samarbeid med Ford for å teste hvordan tobente roboter og selvkjørende biler kan fungere sammen. Agility fokuserer nå på å utvikle Digit til å kunne utføre ulike logistikkoperasjoner.

Modjoul

Modjoul er et selskap i South Carolina som ble etablert i 2016. Amazon opplyser at Modjoul utvikler bærbar sikkerhetsteknologi som muliggjør personlige sanntidsvarsler og anbefalinger for å redusere skader, spesielt muskel- og skjelettproblemer.

Et belte med seks sensorer registrerer personens bevegelse, plassering og miljø. Haptiske (sanselige) tilbakemeldinger skal deretter rettlede om riktig kroppsmekanikk mens de utfører oppgaver som for eksempel løft. Innsamlede data deles med den ansatte og veiledere og opplæring kan utvikles for å redusere eller eliminere skader på arbeidsplassen.

BionicHIVE

Det israelske selskapet BionicHIVE ble etablert i 2014 og har utviklet den autonome robotløsningen «SqUID» med gulv til tak-funksjonalitet som kan tilpasses eksisterende reoler og hyller. Flere SqUID fungerer sammen i en flåte som styres av en AI-basert algoritme. Robotene kan både kjøre på gulvet og feste seg på skinner som gjør at de også kan bevege seg både vertikalt og horisontalt i reolen for enten å hente eller plassere esker.

Mantis Robotics

Mantis Robotics i San Francisco ble etablert i 2020 og utvikler en taktil robotarm som bruker sensorteknologi for å jobbe sammen med mennesker. Hvis den registrerer at en person er i nærheten justerer den ned både hastighet og bevegelser slik at faren for skader blir eliminert. Takket være sensorteknologien behøver ikke roboten å være inngjerdet.

Vimaan

Vimaan ble etablert i 2017 og holder til i California. Der utvikler selskapet løsninger bedre lagerstyring ved hjelp av datavisibilitet og kunstig intelligens. Selskapet opplyser at løsningen i hovedsak skaper et digitalt lager som ved hjelp av sensorer kan fange opp, spore og administrere beholdninger gjennom lageret, inkludert varemottak, lagring, plukking, lagring, pakking og forsendelse.

Opphav og kilder: Amazon

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094