23948sdkhjf

Godstransport i Innlandet: - Lange avstander gir spesielle utfordringer

Nå inviterer Innlandet fylkeskommunen næringslivet til seminar på Kongsvinger.

TUNGE UTFORDRINGER: Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård blir en av innlederne på seminaret, som åpnes av fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

- Eksportindustri, vareproduksjon og transport er viktige næringer i Innlandet. Fylkeskommunen ønsker å bidra til at transport av gods kan skje på en mer klimavennlig måte, sier fylkesordføreren.

Hagen er glad for at samferdselsministeren kommer til seminaret i Kongsvinger for å fortelle om Regjeringens ambisjoner for mer klimavennlig transport av varer og gods.  

- Fylket jobber sammen med næringslivet for å realisere «Godspakke Innlandet»; ei pakke med tiltak som skal legge til rette for mer godstransport på jernbane. Godt utbygd infrastruktur er en forutsetning for å lykkes med næringsutvikling, sier Hagen.

Samarbeid med næringslivet

Fylkeskommunen har planlagt workshopen på Vinger hotell den 25. august sammen med representanter for Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og Oslo Havn. Sekretariatet for Østlandssamarbeidet, som består av de tre østlandsfylkene og Oslo kommune, har også deltatt i planlegginga.

- Seminaret på Kongsvinger er viktig for å få belyst hvilke utfordringer og muligheter vi har, når vi skal frakte varer og produkter på en mer klimavennlig måte, sier regiondirektør Jon Kristiansen i NHO.

Utfordringer i Innlandet

Regiondirektøren og fylkesordføreren er begge opptatt av hvordan omstillinga til en mer klimavennlig godstransport kan skje uten å svekke konkurranseevnen til bedriftene i Innlandet.

- Vi har spesielle utfordringer her, fordi vi har lange avstander til jernbane og sjø fra mange av bedriftene i næringer som eksportindustri og skogbruk, sier fylkesordfører Hagen.

- Det er positivt at næringslivet og myndighetene samarbeider om å løse disse utfordringene, sier Kristiansen.

Opphav og kilder: Innlandet Fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Bedriften H & K Sandnes: Går bra til tross
Hva i all verden? Han bor i tømmerlasset!
Januarsmellen: 114 konkurser i bygg og anlegg januar 2023
Scania R770 til Hardangerskifer: - Vi vil ha god trekkraft og spare diesel
Krone er fortsatt konge over 16 tonn: Tilhengersalget med solid vekst i 2022
Tor-Eivind Kverneland i 2020: Tømmer og flis – helt på grensen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125