23948sdkhjf

Postman Pat får hjelp av mange hundre droner

Britiske Royal Mail og partneren Windracers har ambisjoner om å ta i bruk mer enn 500 droner til distribusjon av brev og pakker over hele Storbritannia.

I første omgang skal det settes inn 200 droner på 50 ruter til avsidesliggende lokalsamfunn på blant annet Scillyøyene utenfor Cornwall i sør og på Shetlandsøyene, Orknøyene og Hebridene i nord.

Dronesatsingen til Royal Mail skjer i partnerskap med det britiske selskapet Windracers Ltd som blant annet har utviklet en UAV (Uncrewed Aerial Vehicle) med en rekkevidde på 1.000 kilometer og en nyttelast på 100 kilo.
Etter landing vil stedlige postbud sørge for endelig distribusjon av brevene og pakkene.

Dronene er utstyrt med to motorer og har et vingespenn på 10 meter. Ifølge Windracers kan de fly under svært vanskelige værforhold, krever kort start- og landingsstrekning og blir styrt av autopilot- og systemkontroll-løsningen Masterless som er utviklet av søsterselskapet Distributed Avionics.

Skal erstatte transport med ferger og konvensjonelle fly

Royal Mail opplyser at UAV-er kan bidra til ytterligere å redusere selskapets karbonutslipp og forbedre påliteligheten til deres øyposttjenester. De bruker i dag ferger, konvensjonelle fly og landbasert levering som kan bli påvirket av dårlig vær.

Med forbehold om godkjenning fra britiske luftfartsmyndigheter (Civil Aviation Authority – CAA), har Royal Mail som mål å etablere mer enn 50 droneruter støttet av opptil 200 droner i løpet av de neste tre årene. De første rutene som ble identifisert for den nye tjenesten inkluderer Scillyøyene, Shetlandsøyene, Orknøyene og Hebridene. På lengre sikt er ambisjonen å distribuere en flåte på mer enn 500 droner som betjener alle hjørner av Storbritannia.

Opphav og kilder: Royal Mail, Windracers

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109