23948sdkhjf

Lindex investerer over én milliard i nytt omnilager

Moteselskapet Lindex skal bygge et nytt høyautomatisert omnilager på 40.000 kvm i Alingsås som skal forsyne alle selskapets salgskanaler og sikre effektiv distribusjon og lagerstyring.

Investeringen på rundt 110 millioner euro, tilsvarende 1,1 milliarder kroner, er den største i selskapets historie.

Det nye omnilageret skal håndtere vareforsyningen til alle moteselskapets butikker, den sterkt voksende e-handelen og selskapets tredjepartssamarbeid med globale moteplattformer. Det høyautomatiserte og klimasmarte anlegget i Alingsås blir på cirka 40.000 kvadratmeter og er planlagt satt i drift i 2024. Investeringsbeløpet på rundt 110 millioner euro, inkludert tomt, bygg og automatisering, er den største i selskapets historie, opplyser Lindex i en pressemelding.

Firedobler e-handelskapasiteten

Logistikkdirektør Johan Engen i Lindex opplyser at deres fremtidige omnilager skal erstatte deres nåværende lager i Partille øst for Göteborg og e-handelslageret i Borås, hvor man nærmer seg maksimal kapasitet.

– Med det nye anlegget vårt i Alingsås vil vi i utgangspunktet kunne firedoble kapasiteten til e-handelen vår og sikre en skalerbar og bærekraftig logistikkløsning for alle salgskanaler. Den opprinnelige kapasiteten for e-handel vil være ca. 13.000 plukkede og pakkede plagg per produksjonstime, sier Engen.

I tråd med selskapets bærekraftambisjoner har Lindex høye miljøkrav til sitt nye lager med mål om å oppnå miljøsertifiseringen BREEAM-SE Excellent. Anlegget vil også bli drevet av strøm fra solcellepaneler som vil ha tilstrekkelig kapasitet til også å kunne levere strøm til andres virksomhet.

Muliggjør fortsatt vekst i flere kanaler

– Virksomheten vår vokser, og for å øke leveringskapasiteten vår i tråd med vår globale og digitale utvidelse vil vi bygge et nytt høyautomatisert omnilager, hvor alle varer er tilgjengelige for alle salgskanaler, uttaler Susanne Ehnbåge (bildet), CEO i Lindex.
– Den nye logistikkplattformen vår vil muliggjøre fortsatt vekst i flere kanaler og skape nye forretningsmuligheter. Det er den største investeringen i Lindex' historie og et avgjørende skritt for å oppfylle våre langsiktige vekstplaner og for å sikre fremtiden til logistikkvirksomheten vår, sier hun.

Kilde: Lindex

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
May Linn fra Ålgård: - Jeg elsker å være på jobb som yrkessjåfør
Richard Fromreide fra Askøy brakk ryggen, ble yrkessjåfør
Energieffektivitet: Knuser 1.000 tonn i timen på 0,05 liter diesel per tonn
E39 Kristiansand – Mandal: 19 kilometer ny motorvei åpnet
Yanmar: Tre elektriske i 2023
Vaske-saken: Statens vegvesen vurderer nå hva dommen har å si for kontrollpraksis
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.094