23948sdkhjf

Lindex investerer over én milliard i nytt omnilager

Moteselskapet Lindex skal bygge et nytt høyautomatisert omnilager på 40.000 kvm i Alingsås som skal forsyne alle selskapets salgskanaler og sikre effektiv distribusjon og lagerstyring.

Investeringen på rundt 110 millioner euro, tilsvarende 1,1 milliarder kroner, er den største i selskapets historie.

Det nye omnilageret skal håndtere vareforsyningen til alle moteselskapets butikker, den sterkt voksende e-handelen og selskapets tredjepartssamarbeid med globale moteplattformer. Det høyautomatiserte og klimasmarte anlegget i Alingsås blir på cirka 40.000 kvadratmeter og er planlagt satt i drift i 2024. Investeringsbeløpet på rundt 110 millioner euro, inkludert tomt, bygg og automatisering, er den største i selskapets historie, opplyser Lindex i en pressemelding.

Firedobler e-handelskapasiteten

Logistikkdirektør Johan Engen i Lindex opplyser at deres fremtidige omnilager skal erstatte deres nåværende lager i Partille øst for Göteborg og e-handelslageret i Borås, hvor man nærmer seg maksimal kapasitet.

– Med det nye anlegget vårt i Alingsås vil vi i utgangspunktet kunne firedoble kapasiteten til e-handelen vår og sikre en skalerbar og bærekraftig logistikkløsning for alle salgskanaler. Den opprinnelige kapasiteten for e-handel vil være ca. 13.000 plukkede og pakkede plagg per produksjonstime, sier Engen.

I tråd med selskapets bærekraftambisjoner har Lindex høye miljøkrav til sitt nye lager med mål om å oppnå miljøsertifiseringen BREEAM-SE Excellent. Anlegget vil også bli drevet av strøm fra solcellepaneler som vil ha tilstrekkelig kapasitet til også å kunne levere strøm til andres virksomhet.

Muliggjør fortsatt vekst i flere kanaler

– Virksomheten vår vokser, og for å øke leveringskapasiteten vår i tråd med vår globale og digitale utvidelse vil vi bygge et nytt høyautomatisert omnilager, hvor alle varer er tilgjengelige for alle salgskanaler, uttaler Susanne Ehnbåge (bildet), CEO i Lindex.
– Den nye logistikkplattformen vår vil muliggjøre fortsatt vekst i flere kanaler og skape nye forretningsmuligheter. Det er den største investeringen i Lindex' historie og et avgjørende skritt for å oppfylle våre langsiktige vekstplaner og for å sikre fremtiden til logistikkvirksomheten vår, sier hun.

Opphav og kilder: Lindex

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097