23948sdkhjf

STILLs nye 3-hjulinger: Kompakte, sterke og raske

RXE 10-16C er modellbenevnelsen på STILLs nye serie av elektriske motvektstrucker med løftekapasiteter fra 1.000 til 1.600 kilo.

Med en høyde på i underkant av to meter og en bredde på under én meter er de små 3-hjulingene godt egnet til lasting og lossing av lastbærere og kommer seg lett gjennom dører og trange ganger på lageret.

RXE 10-16C etterfølger RX 50 som har vært på markedet siden 2011 og ifølge produsenten skal forholdet mellom kjørekomfort, manøvrerbarhet og sikkerhet være godt balansert på den nye serien. Takket være sine kompakte dimensjoner og følsomme styring er de nye 3-hjulingene svært effektive og manøvrerbare på de trangeste plassene, opplyser produsenten i en pressemelding.

Serien består av fire modeller med løftekapasiteter på henholdsvis 1.000, 1.300, 1.500 og 1.600 kilo og løftehøyder opp til 6,8 meter. Kombinasjonen av 500 mm lastsenter og en ekstra stiv utforming av masten bidrar til høye restverdier og produsenten viser til at for eksempel den minste modellen han løfte 500 kilo opp i nær syv meters høyde.

Rask og sikker

Foruten å være sterke og manøvrerbare er RXE 10-16C også ganske raske med en toppfart på 12,5 km/t. Curve Speed ​​Control er standard og STILL viser til flere individuelt konfigurerbare utstyrsalternativer som for eksempel fra kjøreretningsviser, Safety Light 4Plus, løftehøydeindikator, stabilitetsassistent eller overbelastningsdeteksjon. De mange assistentsystemene skal derfor gjøre 3-hjulingene like sikre som produsentens større eltrucker.

Utformingen av førerplassen har mye til felles med de større modellene. Også de nye små har blant annet en 44 centimeter lang fotbrønn som skal gi tilstrekkelig plass til vernesko opp til størrelse 45. De er også utstyrt med STILL Easy Control som viser all relevant informasjon og man kan velge mellom multispak, minispak, fingertupp eller Joystick 4Plus.

Mastkonstruksjonen og førervernet bidrar til god sikt. Foto: STILL

Hydraulisk styring

De nye kompakte 3-hjulingene er utstyrt med en 24 volts trefaset vekselstrømsmotor på bakhjulet og er basert på drivkomponentene til skyvemasttrucken FM-X. Det betyr at det vedlikeholdsintensive styrekjedet nå er blitt erstattet av hydraulisk styring av drivhjulet via et tannhjul.

Med et bly-/syrebatteri har RXE 10-16C enkel ladetilgang ovenfra. På samme måte som på RX 50 utføres eventuelt batteribytte fra siden ved hjelp av en annen truck. Eventuelle eksisterende bly-syre-batterier fra RX 50 kan fortsatt brukes i den nye RXE som også er tilgjengelig med et Li-Ion Ready-alternativ med integrert hurtigladetilgang. ET Li-Ion batteri kan derfor ettermonteres uten problemer, opplyser STILL.

Opphav og kilder: STILL

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094