23948sdkhjf

Brødrene Dahl kutter CO2-fotavtrykket

Brødrene Dahls miljøtiltak har blant annet resultert i at CO2-fotavtrykket i fjor ble redusert med 6,6 prosent, fra 12.897 tonn i 2020 til 12.046 tonn i 2021. Innen 2030 skal virksomheten være karbonnøytral.

Transportvirksomheten har bidratt godt til redusert CO2-fotavtrykk med en nedgang på 8,9 prosent målt i forhold til totalt salg.

Det viser miljøregnskapet for Brødrene Dahl for 2021. Den samlede bærekraftstrategien inkluderer bidrag til utvikling av bærekraftige samfunn, reduksjon av utslipp og effektivisering av avfallshåndtering, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Vi snur hver eneste stein – og mange samtidig – i arbeidet for å bli karbonnøytrale og redusere miljøfotavtrykket vårt. Mange tiltak handler om å bevege store strukturer i egen og vårt samlede nettverks regi. Miljørapporten dokumenterer at tiltakene virker, sier Dennis Knarvik som leder miljøarbeidet i virksomheten.

Erstatter plastemballasje med papp

Transportvirksomheten har bidratt godt til redusert CO2-fotavtrykk med en nedgang på 8,9 prosent målt i forhold til totalt salg.

Innen 2030 ønsker Brødrene Dahl å ha nullutslipp på sin egen varetransport og sortere 95 prosent av avfallet. Plast i emballasje stod derfor høyt på dagsorden i fjor og Knarvik kan fortelle om god uttelling.

– Andelen emballasje av jomfruelig plast som Brødrene Dahl bruker ved utgående distribusjon er nå nede i tre prosent. Bruk av papp har bidratt til å få andelen plast så godt ned, sier Knarvik, som opplyser at totalforbruket av emballasje i fjor var på 506 tonn.

Kilde: Brødrene Dahl

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094