23948sdkhjf

Dokumentasjon: Startup får tungvektere i ryggen

Oppstartsselskapet Findable skal rydde opp i bygg- og anleggsbransjens dokumentasjonsjungel. Nå satser Construct Venture (OBOS/AF Gruppen), Kompas Venture Capital og Malling & Co Venture på løsningen.

SMARTE LØSNINGER: Selskapet Findable, som springer ut fra Oslo, ble etablert i 2020. Løsningen skal digitalisere og automatisere prosessen som gjøres rundt bygningsdokumentasjonen for nybygg, samt FDV-dokumentasjon for eksisterende bygg.

Utfordringen med bygningsdokumentasjon fremstår i dag som et irritasjonsmoment som det brukes mye tid på. Her er Findable et bidrag til å redusere ressursbruk, samt ruste bygg og anleggsbransjen til å levere bedre til byggherre. Det er en problemstilling få aktører har tatt tak i, og som vi ser et stort potensial i, sier Jan Fossgård, direktør i Construct Venture – en felles venture-satsing innen bygg og anlegg eid av AF og OBOS.

Tre partnere

Construct Venture er én av tre investorer som nå skyter kapital inn i norske Findable. Med på laget får de også Kompas Venture Capital og Malling & Co Venture. Til sammen går de inn med 20 millioner kroner.

Oppstartsselskapet Findable har utviklet en skybasert tjeneste som bruker kunstig intelligens for å lese og automatisk sortere FDV-bygningsdokumentasjon (Forvaltning, Drift og Vedlikehold).

Formålet med løsningen er å automatisere og effektivisere denne prosessen betydelig. 

Finner tidstyver i BA-bransjen

Løsningen erstatter manuelt arbeid ved å bruke kunstig intelligens til å sortere dokumentasjonen. Avansert søkefunksjonalitet gjør det også enklere å finne informasjon inne i dokumentene.    

- Enkelt forklart så bruker vi tilsvarende teknologi som automatisk sorterer fotoalbum basert på ansiktsgjenkjenning. Vi bruker den på dokumenter istedenfor ansikter. Slik kan vi automatisere arbeidet. Systemet vårt leser flere språk, og tilnærmer seg dokumenter slik vi mennesker gjør det: Vi kan se hva som er overskriften, eventuelle bilder og tegninger, og konkluderer raskt med hva dokumentet viser, forklarer Findable-sjef Fredrik H. Wisløff

Han er strålende fornøyd med å få med seg de tre investorene på laget.

Flere store kunder

Allerede i løpet av første driftsår har Findable fått flere aktører på kundelisten som Statsbygg, Stavanger kommune, Malling & Co og AF Gruppen.

- Vi erfarer at bygningsdokumentasjon blir både viktigere, mer komplisert og at volumet av dokumenter for hvert bygg øker markant. Vi er daglig i kontakt med FDV-dokumentasjon innen flere av vertikalene innen vår næringskjede. Alt ifra utvikling, salg, kjøp og forvaltning av næringseiendom. Gjennom å daglig forvalte over 2,5 millioner kvadratmeter er vi sikre på at vår kunnskap rundt næringseiendom vil komme godt til nytte, sier Robert Skramstad, som leder Malling & Co sin satsning på Proptech  

Opphav og kilder: Pressemelding fra AF

KLIKK for alle artikler i Bygg bedre billigere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127