23948sdkhjf

Maskingigant er konk – 200 ansatte rammes

A-K Maskiner, som har flere avdelinger over hele landet, meldte seg selv konkurs torsdag.

Det betyr at nærmere 200 ansatte over hele landet vil bli berørt.

Totalt har A-K Maskiner, som er spesielt store innen landbruksmaskiner, 38 ulike utsalgs- og servicesteder spredd over hele Norge.

Meldte selv oppbud

Ved utgangen av 2020 sto selskapet registrert med 188 ansatte. Regnskapet for 2020 viste en årsomsetning på 950 millioner kroner. Årsresultatet var et underskudd på over 32 millioner kroner. Fjorårets årsregnskap er ikke offentlig ennå.

Ifølge kunngjøringen fra Brønnøysundregistrene er det firmaet selv som har meldt oppbud.

Partner avsluttet samarbeidet

A-K Maskiner har selv sendt ut en pressemelding der det bekreftes at selskapet har besluttet å begjære oppbud. En av hovedforklaringene til konkursen skal ifølge selskapet selv være at en av deres leverandører, som har vært partner med A-K Maskiner siden 1960-tallet, har sagt opp forhandleravtalen. Denne avtalen skal ha dannet grunnlaget for A-K Maskiners virksomhet.

– Dette er en utrolig tung dag. Alle ansatte og styret i A-K har jobbet hardt og uavbrutt de siste årene for å forbedre bedriftens resultater, og det har vi lykkes med. Det gjør det ekstra tungt at vi må gå til dette skrittet nå. Vi er veldig lei oss for at de ansatte nå går en usikker tid i møte, sier Erik Grefberg, administrerende direktør i A-K maskiner i pressemeldingen.

Her går det også fram at A-K maskiner har gått til søksmål mot den italienske leverandøren CNHi.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.359