23948sdkhjf

Kabotasjeblink! 10 av 10 kontrollerte feilet

Storkontroll på Romslo rett øst for Bergen i går ga et interessant resultat for Arbeidstilsynet.

KABOTASJE? JA JA :) Alle tenkelige etater (nesten da) hadde samarbeidskontroll på E16 i går.

Vi snakker om Statens vegvesen, Politiet, Skatteetaten og Arbeidstilsynet. Hovedoppgaven var kontroll av utenlandske kjøretøy og sjåfører i kabotasjeoppdrag.

Av totalt 250 kjøretøy innom kontrollplassen, rakk Arbeidstilsynet å snakke med 4 bussjåfører og 6 lastebilsjåfører i kabotasjetransport.

Det viste seg at ingen av dem hadde med seg pålagte dokumenter i bilene som kan dokumentere at de lønnes silk de skal. Arbeidskontrakt, timelister og lønnsslipp skal medbringes, er kravet.

At ikke dokumentene er medbragt er jo ikke det samme som at det jukses med lønn. Men - når kontroller fra tilsynet tidligere har avdekket at ca 7 av 10 sjåfører ikke får betalt det de har krav på, da kan man fort tenke sitt.

Ikke er det riktig overfor sjåførene - og ikke er det riktig overfor konkurrentene.

Tungt tenker: Ulovlig kabotasjetransport har vært en verkebyll i både norsk og europeisk transport de siste par tiårene. Fordi det bidrar til sosial dumping og til usunn konkurranse. Når fortsatt verken myndigheter, politikere eller bransjens egne organisasjoner har klart å rydde opp i denne problemstillingen ennå - da er det antagelig sterke krefter i samfunnet som synes dette er helt OK?

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094