23948sdkhjf

Rototilts kraftigste hittil(t)

Enda større maskiner skal kunne oppleve fordelene med tiltrotatoren mener Rototilt som oppgraderer sin største tilt og lanserer RC9.

Under Vei og Anlegg 2022 viste Rototilt frem sin nyeste tiltrotatorinnovasjon for første gang, RC9, en svær tiltrotator for gravemaskiner opptil 43 tonn. 

Det er for øvrig også første gangen vi har sett en tiltprodusent sende ut et PR-bilde hvor en maskin håndterer steinmasser med tilten på maskinen, for det har jo vanligvis vært ”rødt kort” fra produsentene selv. Men lanseringen har ikke gått upåaktet hen.

- I forbindelse med messa var det allerede lagt inn ordre til fem kunder og etter planen skal disse komme i slutten av året, forklarer Hans-Ronald Hohlweg, daglig leder i Rototilt Norge.

Han legger til at RC9 finns nå tilgjengelig med S 80 og S 90 (norsk G 90)innfestning som er spesielt interessant for det norske markedet. RC9 er ytterligere forsterket på alle vesentlige punkter i forhold til de tidligere leverte R9-prototyper, forsikrer han.


Foto: Rototilt

Opp til 42-tonnere

RC9 for gravemaskiner mellom 32 og 43 tonn skal la brukere av store maskiner bytte mellom grøftegraving og oppgaver som krever mer presisjon, og den reduserer antall maskiner og utstyr som kreves for oppdraget. Dermed vil produsenten forsøke å nå flere brukere og enda større maskiner.  Den nye tiltrotatoren er Rototilts kraftigste hittil. Den er tilpasset for gravemaskiner med brytekraft opptil 280 kN. Ny trykkompensert hydraulikk fører til at tiltrotatorens funksjoner kan arbeide uavhengig av hverandre og lar brukeren tilte og rotere samtidig. Det var ikke aktuelt med en lansering før denne løsningen var på plass og testet, ifølge produktsjef Sven-Roger Ekström.

Starten på ny serie

RC9 markerer starten på en ny produktserie som legger kontrollen i maskinførerens hender, der RC9 er først ute. Det er ekstra gøy å kunne møtes igjen på messer og arrangementer der besøkende får se RC9 for første gang, først nå under Vei og Anlegg, og deretter under Svenska Maskinmässan. Det vil også komme flere nyheter i forbindelse med Bauma i høst», avslutter Per Väppling, salgs- og markedssjef i Rototilt.

Nytt sentrallager

Som et ledd i arbeidet for å forbedre kundeservicen, skal Rototilt åpne et sentrallager nord for Stockholm. Satsingen fører til kortere ventetider og bedre fleksibilitet og tilgjengelighet, skriver de i en pressemelding. Satsingen innebærer at Rototilt sentraliserer håndteringen av reservedeler og tilbehør fra Vindeln til sentrallageret. Dermed kommer kundeleveranser fra hele Rototilt Groups sortiment til å foregå herfra. Planen er at sentrallageret skal settes i drift i løpet av fjerde kvartal 2022.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063