23948sdkhjf

Markus fra Møre: - Sjåføryrket er mer livstil enn jobb!

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det var magisk”

  • Sjåfør: Markus Baarholm
  • Bosted: Møring som bor på Toten
  • Kjører: Skandinavia og Europa
  • Bil: Scania R540 boggibil
  • Transporterer: Maskiner, stykkgods, partigods og egentlig alt som går på ei kapelltralle.
  • Markus har kjørt lastebil i syv år nå. Leif-Egils Transport AS er bileier, men kjører i oppdrag for LRN Transport AS.
  • Instagram: @baarholm1

"Jeg har alltid vært levende opptatt av alt som går på hjul, og de første orda jeg sa når jeg lærte å snakke var at jeg skulle bli lastebilsjåfør. Så jeg har fulgt drømmen min. Jeg har alltid ønsket å kjøre på Europa, og det gjør jeg nå ukentlig.

Det som er viktig for meg som yrkessjåfør er gode stoppesteder hvor jeg kan spise, gå på do og vannmuligheter så jeg får vasket felgene mine. Heldigvis er vi godt bortskjemt med dette nedover i Europa. Jeg synes også det er viktig å sette meg godt inn i reiseruta, og regne kilometer på kjøretimer da det ofte er lange distanser.

Når jeg kjører i Norge så er favorittstedene mine enten Vestlandet eller Finnmark.

Etter at jeg tok lappen på tungbil ble den første turen min utkjøring av blomster rundt på Møre med en P-serie Scania. Det var magisk å endelig få gjør det som jeg alltid hadde drømt om, og jeg følte det som en befrielse å få være langs veien. Det gikk ikke mer enn to uker fra den første turen min til jeg kjørte alene til Oslo med fullt fiskelass. Jeg husker det var stor stas å få dra av gårde med bil og hengersett.

Nå om dagen står vi stort sett med lass på i helgen, som vi enten drar videre med søndag eller leverer rundt om Østlandet eller diverse på mandag. Så ringer jeg til befrakterene mine, som gir meg en lasteadresse. Jeg drar å laster, så må jeg se på klokka hvilken ferge jeg kan ta. Ofte tar jeg Oslo-Kiel med Color Line. Så losser jeg en eller annen plass i Europa, laster på returlast og tar fergen hjem igjen.

Det som er med eksportkjøring er at det ofte foregår på helg da kunden i Europa gjerne vil ha godset sitt ved ukestart, eller omvendt med kundene i Norge. Men det gjør ikke meg noe. Den jobben jeg har er mer livstil enn jobb.

På fritiden min nå går det en del timer i vedlikehold på lastebilen og gnukking på helg. Men jeg har også en gammel BMW E34 535 som jeg nyter fine dager med i fineværet."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125