23948sdkhjf

Trondheim: Lokale entreprenører bygger Ocean Space Centre

Statsbygg har signert kontrakter med trønderske entreprenørselskaper til en samlet verdi på rundt 600 millioner kroner.

HAV OG ROM: Alt er nå klart for byggingen av det nye havteknologisenteret på Tyholt i Trondheim.

Ocean Space Centre blir et av verdens mest avanserte anlegg for forskning og utdanning. Alt klargjøres nå for bygging etter at første rammesøknad er behandlet av bygningsrådet i Trondheim, og de første entreprenørkontraktene er signert.

Det er de lokale entreprenørselskapene Trym Anlegg og Ruta Entreprenør som har signert de første byggekontraktene med Statsbygg.

- De lokale entreprenørene kom totalt best ut i konkurransen, sier prosjektleder Simen Bakken i Statsbygg.

Kontrakten med Trym Anlegg er en totalentreprise på 209 millioner, der de skal foreta rive- og grunnarbeider for den store bassengfløyen og opparbeide felles infrastruktur for anlegget. Trym Anlegg skal også foreta en forkorting av den eksisterende slepetanken, som vil være i midlertidig bruk frem til bassengfløyen står ferdig.

 Statsbygg har samtidig signert en totalentreprise på 383 millioner med Ruta Entreprenør for å bygge nytt arbeidsplass- og undervisningsbygg for ansatte og studenter i NTNU og Sintef. I tillegg skal Ruta Entreprenør opparbeide infrastruktur og utendørsarealer for bygget.

- Vi vil sammen med entreprenørene legge til rette for god kommunikasjon om byggestart og videre fremdriftsplan, sier prosjektleder Bakken.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statsbygg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11