23948sdkhjf

Veidekke fikk milliardkontrakt med Fornebubanen

Oppdraget er bygging av tunnelen på den 2,35 kilometer lange strekningen fra Lysaker i Bærum til Vækerø i Oslo.

TUNG KONTRAKT: Estimert verdi på oppdraget er på 1,145 milliarder kroner.

Veidekke skal drive tunnelen fra Lysaker til Vækerø, inkludert rømningsveier og stasjonshaller for Lysaker og Vækerø stasjoner. Tunnelarbeidene skal utføres via et tverrslag (sidetunnel) på Lilleaker.

Sjaktarbeidene regnes som kompliserte, og entreprisen har i seg utfordrende geologi og kryssing under Lysakerelven, med kritisk injeksjonsarbeid. Arbeidet foregår nær landets travleste jernbanestrekning som vil være i full drift hele anleggsperioden.

- Vi er naturligvis fornøyde med å få alle de nødvendige beslutningene på plass, slik at vi i dag kunne signere tunnelkontrakten med Veidekke, sier prosjektleder Andreas Finstad i Fornebubanen.

Byggestart for Fornebubanen var høsten 2020, og byggetiden er anslått til om lag seks år. Banen er beregnet å stå klar for åpning i 2027.

Planlagt oppstart for tunneldrift fra Lysaker er i september, mens anleggsarbeidene på Vækerø har planlagt oppstart i oktober 2023. Opprigging på Lysaker starter umiddelbart og arbeidene er planlagt ferdigstilt i mai 2025. 

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093