23948sdkhjf

Bergen: 200.000 tonn masser skal graves opp

Det gamle deponiet på Slettebakken skal saneres for at området skal kunne utvikles til idretts, bolig- og næringsformål.

Veidekke med den belgiske samarbeidspartneren DEME Environmental har fått i oppdrag av Bergen kommune å sanere det gamle avfallsdeponiet på Slettebakken i Bergen. Kontrakten er en totalentreprise verdt 350 millioner kroner.

Totalt skal cirka 200.000 tonn masser graves opp og sorteres før de enten gjenbrukes på området eller behandles som avfall og sendes til mottak/deponi. Hele prosjektet utføres etter prinsipp for sirkulær økonomi, og anleggsarbeidene vil ha strenge tiltak for minimal påvirkning på miljøet.

- Vi har jobbet sammen med vår belgiske samarbeidspartner tidligere på et sammenlignbart prosjekt på Valløy ved Tønsberg. I godt samarbeid med Bymiljøetaten i Bergen kommune skal vi sørge for at Slettebakken blir klart for videre utvikling, sier Ingmar Austevoll, direktør Bygg Vest i Veidekke.

Prosjektet vil starte opp fysisk i midten av august 2022 og ha en gradvis oppbygning til full produksjon i første kvartal 2023. Arbeidet er planlagt ferdigstilt våren 2024.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062