23948sdkhjf

Bergen: 200.000 tonn masser skal graves opp

Det gamle deponiet på Slettebakken skal saneres for at området skal kunne utvikles til idretts, bolig- og næringsformål.

Veidekke med den belgiske samarbeidspartneren DEME Environmental har fått i oppdrag av Bergen kommune å sanere det gamle avfallsdeponiet på Slettebakken i Bergen. Kontrakten er en totalentreprise verdt 350 millioner kroner.

Totalt skal cirka 200.000 tonn masser graves opp og sorteres før de enten gjenbrukes på området eller behandles som avfall og sendes til mottak/deponi. Hele prosjektet utføres etter prinsipp for sirkulær økonomi, og anleggsarbeidene vil ha strenge tiltak for minimal påvirkning på miljøet.

- Vi har jobbet sammen med vår belgiske samarbeidspartner tidligere på et sammenlignbart prosjekt på Valløy ved Tønsberg. I godt samarbeid med Bymiljøetaten i Bergen kommune skal vi sørge for at Slettebakken blir klart for videre utvikling, sier Ingmar Austevoll, direktør Bygg Vest i Veidekke.

Prosjektet vil starte opp fysisk i midten av august 2022 og ha en gradvis oppbygning til full produksjon i første kvartal 2023. Arbeidet er planlagt ferdigstilt våren 2024.

Opphav og kilder: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Anleggsretro: Om de som sprengte i fjell
May Kine fra Karmøy: - Med tungbillappen i hånda skjønte jeg pappa sitt valg
Dagens cowboy: Massetransportør uten verken førerrett eller lastevett
E18 Vestkorridoren: Fire leverandører får konkurrere om Gjønnestunnelen
Scania stenger fabrikken: Skal bruke milliarder på ombygging og opplæring
Bedriftsbesøk: Asbjørn Mollestad & Sønner løser det meste
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094