23948sdkhjf

Hallvard fra Øystese: Den beryktede Risbrusvingen

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det snødde voldsomt og var skikkelig vinter”

  • Sjåfør: Hallvard Bjørke
  • Bosted: Øystese i Hardanger
  • Kjører: Kjører stort sett i Hardanger, Voss og Bergenstraktene, men kan bli sendt hvor som helst i landet, alt etter oppdragene. Reisebagen står alltid klar i bilen.
  • Bil: Volvo FH4 tridem kranbil med Hmf 5020
  • Transporterer: Stort sett byggevarer, forskalingsutstyr, landbruksutstyr og eller alt mulig som det går å få opp på bilen. 
  • Hallvard har kjørt lastebil siden 2004, og jobber i dag for Jan Mo A/S.
  • Instagram: @habjoerk

"Min far kjørte tankbil for Esso og min onkel hadde sitt eget transportselskap, så jeg ble nok litt påvirket av det. Da jeg var 18 år startet jeg som sjåførlærling hos onkel.

Jeg husker den første turen min i lastebilen. Det var en fredag og jeg skulle kjøre som ekstrabil på HSD-ruta til Bergen. Det snødde voldsomt og var skikkelig vinter. Jeg fikk beskjed av onkel at hvis jeg kom meg gjennom Risbrusvingen, som er den siste 90-graderen før tunnelene begynner opp Tokagjelet, "so er du hjelpen". Det er et utsagn som har festet seg, og viste seg å stemme ganske bra.

Jeg husker at onkel fikk kjeft for å sende meg ut i det været, men turen gikk fint og det ble mange turer etter det.

Ute på veien nå liker jeg best å kjøre på E39 langs kysten fra Bergen til Møre. Der får man se mye fint, og en pustepause på fergene er fint. Etter noen år i arbeid for E-trans på Stranda, lærer en seg å både elske og hate fergene oppover kysten. Det er heller ikke feil med en flott vinterdag over Hardangervidda.

I hverdagen er det viktig for meg som yrkessjåfør å ha det kjekt på jobb og kose seg. En liten sjokoladebit hver fredag er lov.

Med travle dager på jobb og travlare ettermiddager hjemme med huset fullt av unger, er det ikke mye tid til noe hobby. Men fruen er flink til å ta heile gjengen med på fjellturer, og det er morro. Ellers liker jeg å fiske i fjellet, da får jeg ro og fred til å slappe av.

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125