23948sdkhjf

ColliCare har tatt i bruk ny stor terminal på Kløfta

ColliCare Logistics har flyttet sitt norske distribusjonssenter fra Brånås på Skedsmokorset til et nybygget og langt større på Kløfta. Terminalen på 11.300 kvm blir ColliCare innland sin nye storstue og deres distribusjonsknutepunkt for hele landet.

Virksomheten vil i hovedsak være omlasting og distribusjon. I tillegg til B2B spiller det nye distribusjonssenteret en viktig rolle i selskapet store satsing på B2C-leveringer.

ColliCare Logistics opplyser at deres tidligere distribusjonsterminal på Skedsmokorset ikke lenger dekket behovet og at den nye terminalen, som ble innflyttet den 10. juni og åpnet tre dager senere, gir mulighet til å levere innlandstjenester av høy kvalitet. Ikke minst var det behov for større fasiliteter for å håndtere den videre veksten og økte satsingen innenfor hjemlevering.

Det nye bygget er på i alt 11.300 kvm, hvorav 1.800 kvm er kontorer fordelt over tre etasjer. I disse lokalene er det 86 kontorplasser for ansatte som jobber med innlandstjenester, salg, IT og flyfrakt.

Cross docking-terminalen med sorteringsanlegg har hele 60 ramper og to kjøreporter for innendørs lasting/lossing.

Cross docking-terminalen er blant annet utstyrt med et sorteringsanlegg. Foto: ColliCare

Fortsatt en utfordrer i det innenlandske transportmarkedet

I tillegg til ordinær landsdekkende transport, tilbyr ColliCare Logistics tjenester som containertrekking, lukkede faste ruter tilpasset kunde, bud/ekspressleveringer, kranbilleveringer, levering til byggeplass og InNight distribusjon. Selskapet fremhever at lokasjonen på nordsiden av Oslo gir mulighet for avganger til distriktene sent på ettermiddagen, hvilket gir kundene større fleksibilitet i forhold til sene inngående ordre fra sine kunder.

Bygget vil også huse ColliCare sin Hjemleveringstjeneste, hvor ColliCare nå satser stort mot B2C-markedet. Selskapet opplyser at det fortsatt en utfordrer i det innenlandske transportmarkedet, men at distribusjonstjenesten har vokst jevnt og trutt siden den ble lansert i 2010.

Gode forutsetninger for videre vekst

– Vi har fått en ny terminal med stor kapasitet og effektiv logistikk. Alt helt nytt og tilpasset våre kunders behov, fastslår Tone Lundgaard, Director Domestic og leder for virksomheten på Kløfta. Hun legger til at alt mannskap nå er på plass for å håndtere både eksisterende og nye kunder og at selskapet nå har fasiliteter som gir gode forutsetninger for videre vekst.

Styreleder, majoritetseier og medgründer Tom Erik Hauger (bildet) påpeker at ColliCare nå har tatt et stort steg med sin topp moderne og miljøvennlig cross docking-terminal med sorteringsanlegg.

– Her er alt lagt til rette for effektiv drift og vekst i mange år. Vi mener også beliggenheten på kløfta er veldig riktig i forhold til den enorme næringsutviklingen nord for Oslo og med nærhet til flere av våre største kunder, sier Hauger.

Kilde: ColliCare

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Verdens første: Biogass-drevet New Holland-traktor til Graver AS
Traktor-premiere: Bobcat-traktoren vist for første gang i Norge
Tretten: Framgang for midlertidig bru
Polaris Norge: Rekkevidde er ikke alt
Tine-sjåfør fortviler: Vegvesenet sperret hengeren - nå beklager de hendelsen
Engcon: Etablerer eget salgsselskap for Norge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.094