23948sdkhjf

Nettbutikker går sammen med Oda om ny leveringsmodell

Foreløpig kan varene som kundene til Anton Sport og Sprell bestiller på nett få «gratis haik» med dagligvareleveringene til Oda. Over sommeren vil Elkjøp, Apotek 1 og Lyko ta del i Odas nye samleveringstjeneste.

– Dette kan være nøkkelen til en mer bærekraftig hjemlevering for kunden, sier Kristin Thornes Woldsdal, daglig leder i Oda Norge.

– Med Odas samleveringstjeneste er kostnaden for transport allerede dekket gjennom kjøpet av kundens dagligvarer. Vi kan derfor tilby gratis «haik» for pakken kjøpt på nett hos partnerne, fortsetter hun.

I en pressemelding opplyser Oda at en rekke av Norges ledende nettbutikker er allerede med. «Samlevering med Oda» er nå lansert hos Anton Sport og Sprell, mens Elkjøp, Apotek 1 og Lyko kommer til rett over sommeren.

– Som en av Nordens største nettbutikker, ønsker vi i Elkjøp å gå foran på miljø og kundeopplevelser. Derfor er vi glade for å kunne tilby en løsning som både sparer miljøet for utslipp og kundene for penger, og ser frem til å samarbeide med Oda om en helt ny type hjemlevering til våre felles kunder, sier Mathilde Arneberg, Direct Distribution Manager i Elkjøp Norge.

Reduserer fraktkostnadene

Oda viser til at dagens netthandelsmarked er preget av prisbevisste kunder og hard konkurranse blant nettbutikker og mellom transportaktører. Men hjemlevering koster, og den kostnaden må dekkes inn. Hittil i bransjen har dette blitt gjort ved at kunden betaler faktisk kostnad eller at netthandleren subsidierer hele eller deler av kostnaden for å kunne tilby lave leveringspriser. Men kunder ønsker lavest mulig priser, og det kan bli dyrt i lengden for netthandlere å subsidiere fraktkostnaden.

– Med samlevering utnytter man leveranser som uansett går, og kan derfor redusere kostnadene ved frakt. Derfor har vi tro på at samlevering kan bidra til å løse opp i dette dilemmaet, sier Thornes Woldsdal. – Med denne løsningen har kunden allerede bestilt hjemlevering av dagligvarer fra Odas butikk. Ved å samlevere pakken man har kjøpt hos andre på nett, vil ekstra utslipp fra pakkelevering gå mot null og ikke gi økt trafikk, fortsetter hun

Helthjem: Tror på samarbeid

Også Schibsteds leveringsaktør Helthjem er med på samarbeidet. Med hjemlevering som kjernevirksomhet ser de frem til være med på å tilby noe helt nytt til markedet:

– Vi tror på samarbeid og heier på initiativ for å minske miljøbelastningen og her ser vi et stort potensiale for en stor andel av våre retailkunder. Vi har også som mål å gjøre levering så enkelt som mulig for kundene, og dette er en spennende løsning som jeg tror mange vil få øynene opp for, sier Mattias Sturesson, Head of Home Delivery hos HeltHjem.

Først ut av deres kunder er Lyko.

– Vi ser frem til at alle Lyko sine kunder snart kan få velge gratis levering med sin Oda-bestilling. Vi tror og håper mange vil sette pris på samlevering. Det er en genial måte å spare både penger og miljøet, sier Sturesson.

Kilde: Oda

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lastebiler over 16 tonn: Elektrisk boost i novembertallene
Oppdatert med novembertall: Lastebiler over 16 tonn - "alternative" drivstoff
Selges: Svensk selskap kjøper to selskaper fra Gjermundshaug Gruppen
ASKO Transport kjøper elektrisk: - Vi kan få et positivt regnestykke på disse lastebilene
Rv.94: Eneste innfartsvegen til Hammerfest er ute på anbud
RETRO: E6 Korgfjellet, den gang det kun var en vinter igjen til tunnel!
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.111