23948sdkhjf

Eivind fra Karmøy: - Ikke så høy i hatten over Kvamskogen alene

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Fulle lass, gode kollegaer”

  • Sjåfør: Eivind Skogseth Eik
  • Bosted: Karmøy
  • Kjører: Hovedsakelig Rogaland og Vestland, og mest Haugesund-Stavanger.
  • Bil: Scania R530 V8 2021-modell
  • Transporterer: Stykkgods og partigods. Egentlig alt så går på en skaptralle. Når annledningen er der så tar jeg meg en tur med huselement fra Tysnes. 
  • Eivind tok sertifikatet på Os videregående skule, og begynte så lærling hos Suldal Transport i Norheimsund. Han begynte å kjøre i begynnelsen av 2015. I dag kjører han for T.Hillesvik AS.
  • Instagram: @eivind_eik

"Pappa begynte å kjøre lastebil da jeg var ett år gammel, og jeg tror jeg helt siden den gang har visst hva jeg vil bli. Ved første mulighet så ble jeg med han på tur, både sommer og vinter. Etterhvert begynte broren min også å kjøre lastebil, og da ble interessen min enda større.

Etter at jeg hadde tatt lappen og fikk plass som lærling, hadde jeg den første turen min alene fra Norheimsund til Bergen. Jeg lastet på Asko, og var ikke så høy i hatten da jeg skulle kjøre over Kvamskogen alene. Dette var på vinteren, og jeg var litt smånærvøs. Men med god hjelp fra kjente over telefonen så gikk det greit over og tilbake.

Jeg ble vant til å kjøre med skaptralle, så jeg husker det var en spesiell opplevelse å kjøre med åpen tralle for første gang. Jeg kunne jo se lasten jeg hadde med. Det var huselementer som ble lastet på Geilo, og jeg skulle kjøre til Hønefoss. Der skulle jeg laste på en slåmaskin. Det var nytt for meg å kjøre med noe som var bredere enn tralla. Maskinen var rett under tre meter bred, så det ble en anspent tur fra Hønefoss til Tysnes.

Jeg kjører mest faste ruter, så det er vanskelig å si noe om hvor i Norge det er finest å kjøre. Jeg liker godt kjøringen mellom Haugesund og Stavanger. Det er alltid nye ting å laste på, men det kan være litt utfordring med trafikken i Stavanger.

I hverdagen er det for meg viktig med fulle lass, gode kollegaer, samarbeid og god kommunikasjon fra kontoret, og at utstyret er i orden. 

På fritiden så går tiden med samboeren og venner. Det blir også litt velikehold av hus og bil, og en fest når jeg får muligheten. Jeg har noen modell-lastebiler som jeg holder på med, men det har blitt litt mindre med det for tiden."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109