23948sdkhjf

Jotun avslutter i Russland

Jotun har solgt sine interesser i Russland og forlater landet. De ansatte vil beholde jobbene sine i det nye selskapet under nye eiere.

Jotun stengte allerede 3. mars sin fabrikk i Russland som følge av krigen i Ukraina.

Men det er først nå at Jotun har solgt seg ut av selskapet de har eid i Russland – «Jotun Paints LLC». 2. august i år tok industriselskapet Atomstroykomplex over selskapets operasjoner, ansatte og eiendeler.

Lenge jobbet med mulige løsninger

- Vi har lenge jobbet med å finne en løsning for våre operasjoner i Russland siden slutten av februar. Det har blitt mer og mer utfordrende å operere i landet under sanksjonsregimet som følge av invasjonen av Ukraina, og vi innser at situasjonen ikke vil endre seg i den nærmeste framtiden. Våre ansate har vært vår høyeste prioritet, og flere ulike muligheter er blitt vurdert. Vi er lei oss for at konklusjonen nå blir å selge selskapet. Vi tror at vi har funnet en god løsning for våre ansatte under eierskapet til Atomstroykomplex, sier adm. dir. Morten Fon i Jotun.

Hadde 300 ansatte

Jotun har vært til stedet i Russland siden 1989, og har hatt egen fabrikk i landet siden 2017.  Ved utgangen av 2021 hadde Jotun aktiviteter i alle de viktige delene av landet med en stab på mer enn 300 ansatte. Disse vil beholde stillingene sine og eksisterende avtaler som er inngått vil fortsatt gjelde.

Jotun opplyser i en pressemelding at salgsprisen ikke vil bli oppgitt.

Opphav og kilder: Jotun

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.487