23948sdkhjf

Ny daglig leder for HI Entreprenører

Anders Høiback går fra stillingen som daglig leder i Isachsen Anlegg til å bli daglig leder for HI Entreprenører, som omfatter entreprenørbedriftene Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg, Kruse Smith Anlegg og Zenith Survey.

Anders Høiback har jobbet i over 29 år i Isachsen Anlegg; de siste to og et halvt av disse som daglig leder. Som daglig leder i Isachsen Anlegg har han blant annet gjennomført en stor restrukturering av selskapet.

Saken stod først på bygg.no

Den nye HI Entreprenører-sjefen startet i jobben 1. juli. Han tar over for Knut Harstad, som har ledet selskapet siden etableringen i 2021. Harstad fortsetter som arbeidende styremedlem i HI Entreprenører og datterselskapene, og vil være en tilgjengelig ressurs for Høiback som ny leder.

HI Entreprenører omfatter entreprenørvirksomhetene i konsernet. De fire entreprenørselskapene Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg, Kruse Smith Anlegg og Zenith Survey står for omtrent 80 prosent av omsetningen i Infra Group.

– Anders begynte som grunnarbeider i Isachsen i 1993 og har vært gjennom absolutt alle posisjoner i selskapet. Han har kjennskap til menneskene og har kulturen langt inn i ryggmargen. Jeg mener det gir det absolutt beste grunnlaget for å lede HI Entreprenører, sier Albert Hæhre, konsernsjef og hovedeier i morselskapet Infra Group.

4,6 milliarder kroner

HI Entreprenører har per juni 2022 omtrent 1.450 ansatte. Ved siste telling i mars hadde konsernet 91 lærlinger, og forrige uke fikk de inn 40 nye lærlinger. Hele Infra Group hadde en omsetning på litt over 4,6 milliarder kroner i 2021, og et driftsresultat før skatt på 242 millioner kroner. Konsernet kjøpte opp Kruse Smith Anlegg i januar i år, og de forventer vekst i både omsetning og resultat i 2022.

Skal rendyrkes

Høiback og Hæhre er tydelige på at alle fire selskapene i HI Entreprenører skal rendyrke sin egen virksomhet og identitet i konsernet. HI Entreprenørers oppgave er å støtte og bidra til at entreprenørene når målene sine, at synergier utnyttes på tvers i konsernet, samt håndtere definerte fellesoppgaver.

Selskapet skal bidra til utvikling og optimalisering av driften i anleggsdivisjonen gjennom digitalisering og innovasjon, og de skal bidra til grønn omstilling for å sikre bærekraftig og lønnsom drift.

– Og det er verd å påpeke at med de kontraktfestede og betingede ordrene vi har inne, har vi en ordrereserve på rundt ti milliarder kroner. Dette er en rekordhøy ordrereserve, og det gir trygghet i en turbulent tid, skyter Hæhre inn.

Kilde: bygg.no / Infra Group

KLIKK for alle artikler i Nytt om navn.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078