23948sdkhjf

Ny daglig leder for HI Entreprenører

Anders Høiback går fra stillingen som daglig leder i Isachsen Anlegg til å bli daglig leder for HI Entreprenører, som omfatter entreprenørbedriftene Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg, Kruse Smith Anlegg og Zenith Survey.

Anders Høiback har jobbet i over 29 år i Isachsen Anlegg; de siste to og et halvt av disse som daglig leder. Som daglig leder i Isachsen Anlegg har han blant annet gjennomført en stor restrukturering av selskapet.

Saken stod først på bygg.no

Den nye HI Entreprenører-sjefen startet i jobben 1. juli. Han tar over for Knut Harstad, som har ledet selskapet siden etableringen i 2021. Harstad fortsetter som arbeidende styremedlem i HI Entreprenører og datterselskapene, og vil være en tilgjengelig ressurs for Høiback som ny leder.

HI Entreprenører omfatter entreprenørvirksomhetene i konsernet. De fire entreprenørselskapene Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg, Kruse Smith Anlegg og Zenith Survey står for omtrent 80 prosent av omsetningen i Infra Group.

– Anders begynte som grunnarbeider i Isachsen i 1993 og har vært gjennom absolutt alle posisjoner i selskapet. Han har kjennskap til menneskene og har kulturen langt inn i ryggmargen. Jeg mener det gir det absolutt beste grunnlaget for å lede HI Entreprenører, sier Albert Hæhre, konsernsjef og hovedeier i morselskapet Infra Group.

4,6 milliarder kroner

HI Entreprenører har per juni 2022 omtrent 1.450 ansatte. Ved siste telling i mars hadde konsernet 91 lærlinger, og forrige uke fikk de inn 40 nye lærlinger. Hele Infra Group hadde en omsetning på litt over 4,6 milliarder kroner i 2021, og et driftsresultat før skatt på 242 millioner kroner. Konsernet kjøpte opp Kruse Smith Anlegg i januar i år, og de forventer vekst i både omsetning og resultat i 2022.

Skal rendyrkes

Høiback og Hæhre er tydelige på at alle fire selskapene i HI Entreprenører skal rendyrke sin egen virksomhet og identitet i konsernet. HI Entreprenørers oppgave er å støtte og bidra til at entreprenørene når målene sine, at synergier utnyttes på tvers i konsernet, samt håndtere definerte fellesoppgaver.

Selskapet skal bidra til utvikling og optimalisering av driften i anleggsdivisjonen gjennom digitalisering og innovasjon, og de skal bidra til grønn omstilling for å sikre bærekraftig og lønnsom drift.

– Og det er verd å påpeke at med de kontraktfestede og betingede ordrene vi har inne, har vi en ordrereserve på rundt ti milliarder kroner. Dette er en rekordhøy ordrereserve, og det gir trygghet i en turbulent tid, skyter Hæhre inn.

Kilde: bygg.no / Infra Group

KLIKK for alle artikler i Nytt om navn.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lastebiler over 16 tonn: Elektrisk boost i novembertallene
Oppdatert med novembertall: Lastebiler over 16 tonn - "alternative" drivstoff
Selges: Svensk selskap kjøper to selskaper fra Gjermundshaug Gruppen
ASKO Transport kjøper elektrisk: - Vi kan få et positivt regnestykke på disse lastebilene
Rv.94: Eneste innfartsvegen til Hammerfest er ute på anbud
RETRO: E6 Korgfjellet, den gang det kun var en vinter igjen til tunnel!
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.11