23948sdkhjf

Hæhre & Isachsen Gruppen er blitt til Infra Group

I starten av juni 2022 besluttet generalforsamlingen i Hæhre & Isachsen Gruppen å endre konsernnavnet til Infra Group.

Hæhre & Isachsen Gruppen, i dagligtale ofte omtalt som HI Gruppen, i stor grad har vært historisk forankret og at de etter en større omorganisering for å tilpasse driften til en ny divisjonsmodell for å rendyrke de enkelte virksomhetsområdene, ønsket å gjøre ytterligere grep for å synliggjøre dette.

I saken som først ble publisert på bygg.no forteller konsernsjef og hovedeier, Albert Hæhre, at de gjør dette for enda tydeligere å vise at de fire divisjonene i konsernet står på egne ben.

– Tidligere var spesialistselskapene i HI Gruppen primært til for å understøtte kjernevirksomheten som var entreprenørvirksomhet. Det har nå endret seg i stor grad. Vi er nå organisert i fire selvstendige divisjoner hvor alle divisjonene og deres datterselskaper har sin egen kjernevirksomhet mot sine markeder, og dette vil ytterligere forsterkes i tiden fremover. Derfor mener vi det nå var riktig å markere dette med å endre navnet til holdingselskapet for å vise hvor vi skal gå fremover, legger Hæhre til.

Egne enheter

Han viser til at det nye navnet på konsernet, Infra Group, er uavhengig av merkevarene i divisjonene og de underliggende selskapene.

– Navnet Infra Group henspiller på ordet infrastruktur innenfor anleggssektoren, sier Peter Kvisgaard, juridisk direktør/visekonsernsjef i Infra Group.

De fire divisjonene opererer innenfor entreprenørvirksomhet, utleie og kjøp/salg av anleggsmaskiner og -utstyr, massehåndtering, samt eiendoms- og tomteutvikling, og består av selskapene HI Entreprenører (Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg, Kruse Smith Anlegg og Zenith Survey), Rental Group, NOMAS og Dekar Tomteutvikling.

– Disse er organisert med egne ledergrupper og styrer, og lever uavhengig av hverandre og sin tilknytning til morselskapet, sier Hæhre, som gjennom familieselskapet Knarten AS eier over 50 prosent av konsernet.

Store endringer i bransjen

Albert Hæhre ser også store endringer i anleggsbransjen de senere årene, både gjennom etableringen av Nye Veier og hvordan Statens vegvesen har utviklet seg.

– Jeg mener det har skjedd mye etter at Ingrid Dahl Hovland kom inn på byggherresiden i anleggsbransjen. Først gjennom etableringen av Nye Veier og deretter rundt hvordan hun har vært med på å utvikle Vegvesenet, som nå fremstår som en helt annen byggherre. Måten man nå arbeider med å styre prosjektene og premiere gode løsninger og initiativ er et gode for hele bransjen. Nå blir de som ønsker å bidra for å utvikle bransjen vurdert på en helt annen måte enn tidligere, mener Hæhre.

Kvisgaard peker på at tvisteomfanget i dag også er på et annet nivå enn tidligere

Ny styreleder

På generalforsamlingen i sommer ble også det nye styret valgt. Her kom Haakon Tronrud inn som ny styreleder etter Inge Stensland.

Styret består dermed av:
– Haakon Tronrud (styreleder)
– Rune Isachsen (styremedlem)
– Lars Tingulstad (styremedlem)
– Cato A. Haug (styremedlem)
– Lars Hæhre (styremedlem)
– Bjørn Bakerød (styremedlem)

Opphav og kilder: bygg.no / Infra Group

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Elektrisk småtass klar for last mile-oppdrag
Rental.one AS blir forhandlere for IRM Norge AS
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11