23948sdkhjf

Volvo Group: Skal bygge egen batterifabrikk

For å møte økende etterspørsel etter batterielektriske tunge nyttekjøretøy og anleggsmaskiner, har Volvo Group satt i gang prosessen med å lage en egen fabrikk for battericeller.

Lokasjonen blir Mariestad i Skaraborg, ikke langt fra Volvo Groups drivlinjeproduksjon i Skövde, står det i en pressemelding. Planen er at kapasiteten gradvis skal økes og nå storskala serieproduksjon innen 2030. Battericellene blir utformet spesifikt for bruk i nyttekjøretøy og støtter Volvos utrulling av elektriske lastebiler, anleggsmaskiner, busser og elektriske drivlinjer for forskjellige bruksområder.

- Vi sikter på å lede overgangen til et dekarbonisert transportsystem og har en ambisjon om å kunne tilby 100 prosent fossilfrie systemer over tid, forteller Martin Lundstedt, president i Volvo Group.

Volvo har som ambisjon at minst 35 prosent av deres produkter skal være elektriske innen 2030. Dette vil kreve store volumer av batterier med høy kapasitet, produsert med fossilfri energi, skriver Volvo Group i pressemeldingen.

Kilde: Volvo Group

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125