23948sdkhjf

Caterpillar-salget øker overalt, men Kina sliter

Caterpillar kunne totalt notere seg salg og inntekter på 14,2 milliarder dollar i andre kvartal 2022, en økning på 11 prosent fra samme periode i fjor.

Caterpillar deler opp regnskapet sitt i anleggssektoren og ressursindustri/gruve. I anlegg noterte de seg et salg på 6,03 milliarder dollar, mens salget for ressursindustri og gruveindustrien endte på 2,9 milliarder dollar i andre kvartal 2022.

Salget i anleggssektoren har dermed økt med syv prosent for verdens største produsent av anleggsmaskiner, sammenlignet med samme kvartal i 2021. Salget for industri- og gruvedelen har økt med 16 prosent i samme periode.

I Nord-Amerika gikk anleggssalget opp med 20 prosent, i Sør-Amerika økte det med 48 prosent. Men samtidig minsket det med 7 prosent EAME (Europa, Afrika og Midt-Østen) og 17 prosent i Asia-Pacific. Sistnevnte skyldes lavere salg i Kina.

Ressursindustri og gruveindustrien økte med 29 prosent for Nord-Amerika og 38 prosent i Asia-Pacific, men i Sør-Amerika minsket det med 4 prosent og i EAME minsket det med 7 prosent. 

Kilde: Caterpillar

KLIKK for alle artikler i Caterpillar på Tungt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094