23948sdkhjf

E6: Skal oppgradere elektriske anlegg i Sørfold-tunnelene, pågår i ett år

Vegvesen planlegger en sikkerhetsoppgradering av flere av tunnelene på E6 i Sørfold i Nordland. Arbeidet starter i oktober og vil pågå i ett år

TUNGT ELEKTROARBEID: Arbeidet vil pågå fra oktober 2022 og fram til november 2023. Jobben vil i hovedsak bli utført om natten for at trafikken skal bli minst mulig påvirket.

Det er ennå ikke klart hve som skal gjøre jobben. Frist for levering av tilbud på elektrokontrakten på E6 i Sørfold er 5. september.

Elektroarbeidet som skal utføres i flere av de eksisterende tunnelene på E6 gjøres for å øke trafikksikkerheten i tunnelene. Det skal blant annet monteres flere SOS-skap, og ledelys som gir økt sikkerhet dersom det oppstår behov for evakuering.

Det skal også monteres røde stopplys ved de tre tunnelene på strekningen som ikke har det i dag. Stopplysene skal hindre trafikk inn i tunnelene i forbindelse med vedlikeholdsarbeid og trafikkhendelser.

Vegvesenet opplyser at selv om det er planlagt å bygge ny E6-trasé på strekningen Megården-Mørsvikbotn, er det også helt nødvendig å oppgradere de eksisterende tunnelene.

Dagens tunneler vil ha høy trafikkbelastning helt fram til ny E6 på denne strekningen blir ferdig i 2028. Etter at ny veg er ferdig, vil dagens E6-strekning bli gjort om til fylkesveg.

Den vil da bli omkjøringsveg og beredskapsveg for ny E6, og omkjøringstiden vil bli redusert fra over 11 timer til under to timer. 

Flere av de eksisterende tunnelene på E6 i Sørfold har utfordringer knyttet til vegbredde, høyde, lysforhold, stigning og kurvatur. Statens vegvesen har nylig redusert hastigheten i flere av tunnelene.

Kilde: Statens vegvesen pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109