23948sdkhjf

Maxus Norge bekrefter El-pickupen Maxus eT90: leveringsklar i løpet av året

I skrivende stund finnes det ingen elektriske pickuper på det europeiske markedet, dette endrer seg nå.

Maxus Norge bekreftet i fjor høst at el-pickupen Maxus eT90 kommer til Norge, og nå lettes det på sløret rundt spesifikasjoner, priser og leveringstider:

Femseter med 33 mils rekkevidde

Maxus eT90 er en relativt stor elektrisk pickup med fem seter. Den kommer med 88,5 kWt netto batterikapasitet og 330 km rekkevidde (WLTP kombinert), står det i pressemeldingen fra importøren RSA. 

Den elektriske pickupen kommer med bakhjulstrekk.

Skal du ha en femseters pickup i dag, bør du regne med å betale opp mot en millioner kroner, men ettersom elektriske biler unngår engangsavgiften, vil Maxus eT90 ha en pris for 5-seter tilsvarende en 2-seters fossildreven pickup. Importøren oppgir en introduksjonspris på 549.900 kroner.

Ettersom eT90 er typegodkjent som en N1 varebil, er den WLTP-testet med tung last. Under panseret finner du en elektrisk motor på 204 hk (150 kW), som genererer et dreiemoment på 310 Nm. I tillegg leveres den med batterivarmer som standard.

Ubekreftet hengervekt

eT90 kan ta opptil 1000 kg nyttelast og kan også leveres med hengerfeste, men foreløpig er hengervekt ubekreftet.

I løpet av året

Salgssjef i Maxus Norge, Bernhard Jahnsen, forteller at de første bilene kommer til Norge allerede i november.

-Vi gleder oss til å lansere Europas aller første elektriske pickup, i et segment som tidligere kun har vært forbeholdt fossildrevne biler. Vi opplever en ekstremt stor interesse rundt pickupen, og har bestilt et stort antall biler. De først bilene vil leveres i løpet av inneværende år, men vi åpner for forhåndsbestilling allerede nå. Han forteller at den på et senere tidspunkt vil komme med ulike tilpasninger.

-I første omgang skal vi selge eT90 som 5-seter, men vi vil se på mulighetene for å gjøre lokale tilpasninger til 2-seters-varianter for å kunne motta el-varebilfordeler for firmakunder.

Opphav og kilder: RSA / Maxus Norge

KLIKK for alle artikler i Varebil pickup elbil.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094