23948sdkhjf

Svenske Idnet blir en del av Lexit Group

Lexit-gruppen har inngått en avtale om kjøp av Idnet AB. Etter overtakelsen vil Lexit Group få en årlig omsetning på om lag en milliard norske kroner med om lag 240 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark.

Selskapsnavnet Idnet vil bestå og inngå som et datterselskap i Lexit Group. Konsernet blir ledende på datafangst og digitaliseringsløsninger i Skandinavia.

Lexit-gruppen har røtter tilbake til 1993 da Strekkodesystemer AS ble etablert på Kløfta og har lenge operert i alle de tre skandinaviske landene. Selskapet leverer integrerte løsninger, utstyr og produkter innenfor tre forretningsområder: datafangst & digitalisering, industriell koding & merking, samt etiketter & emballasje.

Gruppen opplyser i en pressemelding at virksomheten innen datafangst og digitalisering vil omtrent doble seg etter konsolideringen med Idnet som har base i Göteborg. Selskapet driver sin virksomhet primært i Sverige der selskapet bistår sine kunder med å digitalisere og optimalisere prosesser primært innen lager, logistikk og i detaljhandel.

I Sverige vil Lexits virksomhet innen datafangst og digitalisering samordnes i Idnet. Lexits nåværende svenske datterselskap, Lexit Group Sweden, vil fokusere på de to andre forretningsområdene, altså industriell koding & merking og etiketter & emballasje. I Norge og Danmark drives alle forretningsområdene i Lexit Group i felles selskaper.

Styrker seg mot de største skandinaviske kundene

Kundelisten for Lexit Group og Idnet inkluderer noen av Skandinavias mest kjente selskaper. Den kombinerte gruppen vil ha en tydelig styrke innenfor næringsmidler med produsenter som Orkla, Tine, Nortura og Lantmännen samt dagligvareaktører som Coop, NorgesGruppen/ASKO og Reitan på kundelisten. Utenfor næringsmidler leverer selskapet integrerte løsninger til et bredt sett med kjente kunder som Jula, Elkjøp, Apoteket, Plantasjen, PostNord, Volvo, SAS og Dahl Optimera.

– Med Idnet styrker vi oss vesentlig på å betjene de største skandinaviske kundene, sier Sjur Skjæveland, konsernsjef for Lexit. – Idnet har en solid track-record på å utvikle og implementere innovative løsninger for å kunne operere effektivt innen lager, logistikk og detaljhandel. Selskapet har videre spisskompetanse innen implementering av en ny generasjon av elektroniske hylleforkanter (ESL) og tilhørende løsninger. Som del av Lexit Group, kan vi tilby denne kompetansen og løsningene til våre kunder på tvers av landene, fortsetter Skjæveland.

Han mener sammenslåingen også vil gi muligheter for å levere egenutviklede Lexit løsninger innenfor smart lager med automatisk etterfylling, selvbetjening, RFID og IOT, utstyrskontroll, skybasert print og merking til Idnets kunder.

– Til sammen har vi kompetanse og løsningene for å betjene kundene på tvers av verdikjeden, fra produksjon, i logistikk og lager, og ut til butikk, fortsetter Skjæveland.

Ingen planer om ytterligere større oppkjøp

Dette er den andre overtakelsen Lexit-gruppen har annonsert i år. I april tok selskapet over virksomheten til Markem-Imaje (MI) i Norge, Sverige og Danmark. MI er en av verdens ledende leverandører av utstyr og løsninger for industriell merking.

– Vi har ikke planer om ytterligere større oppkjøp på det nåværende tidspunkt. Men, vi er kontinuerlig interessert i å knytte til oss innovative miljøer, for eksempel innen industriell programvare, som kan styrke vår portefølje og der vi kan bidra til å utvikle selskapene med markedsadgang og integrasjon av løsningene, avslutter Skjæveland.

Kilde: Lexit

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094