23948sdkhjf

Stor entreprenør konkurs denne uken: 53 ansatte mister jobben

Mesel entreprenør AS slo seg konkurs denne uken med en gjeld på nesten 60 millioner kroner.

TUNG KONKURS: I kjølvannet av konkursen til Risørbedriften står 53 ansatte uten jobb. Småbedrifter i Risør taper også stort på Mesel-konkursen.

Det er kjennelsen fra Agder tingrett lagt frem etter oppbudsbegjæringen tirsdag 9. august som viser tallene. Der kommer det også frem at Mesel entreprenør har aktiva som kan frigjøre noe av gjelden.

I kjennelsen står det: "Skyldneren har opplyst at den samlede gjelden er på 59.384.814 kroner og at selskapets aktiva vesentlig består i anleggsmidler og fordringer med en samlet anslått verdi på ca. 33.318.669 kroner. Virksomheten er innstilt. Antall ansatte er 53."

Konkurs med store ringvirkninger

Tvedestrandsposten skriver at konkursen er betydelig for Risør, der selskapet holder til - og siden entreprenøren også har hatt et sterkt lokalt fokus ved å bruke lokale håndverkere, sprer konkursen betydelige tap over på andre aktører.

Avisen skriver videre at Mesel entreprenører AS var i sin helhet eid av selskapet Entrex AS, som også eide selskapet Entrex Eiendom AS. Sistnevnte selskap kjøpte tidligere i år eiendommen som Mesels hovedkontor ligger på, på Hestemyr - for 6,5 millioner kroner.

Entrex AS er også erklært konkurs, i følge tingrettens papirer - mens selskapet Entrex Eiendom er begjært konkurs, men der foreligger det enda ikke noe kjennelse, ifølge domstolen - da denne er berammet til å komme opp først i september.

Tungt.no har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder i Mesel entreprenør, Bernt Olav Mesel, uten å lykkes.

PS: Mesel & Sønner AS er tidligere navn på Mesel entreprenør AS.

Kilde: Tvedestrandposten, Agder tingrett

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.422