23948sdkhjf

Tretten-ulykken: Riving utsatt - skulle startet riving onsdag formiddag

Fagfolk fra flere miljøer har jobbet med å planlegge riving av brua som falt ned i elva Gudbrandsdalslågen og på E6 mandag.

Rivearbeidet som egentlig skulle startet onsdag formiddag rundt klokka 11, er nå utsatt:

Lastebilen som står fast på brua, blir likevel ikke fjernet onsdag, og det vil ta lengre tid enn planlagt å rydde E6, melder NRK.

– E6 blir ikke åpnet før i neste uke, sier samferdselssjef Aud Riseng i Innlandet fylke onsdag.

- Vi har brukt dagen til å gjøre grundige sikkerhetsvurderinger i ei gruppe av fagfolk med god kompetanse på bru, anleggsvirksomhet og rivearbeid. Nå har vi en god plan for hvordan arbeidet kan skje på en trygg måte, fortalte samferdselssjef Aud M. Riseng i Innlandet fylkeskommune tidligere på onsdag.

Bredt sammensatt gruppe

Fylkeskommunen har hatt med seg folk fra Statens vegvesen, driftsentreprenøren Hafjell Maskin, konsulentfirmaet Norconsult, mobilkran-firmaet Kynningsrud og eksperter på riveoperasjoner fra AF Decom for å planlegge rive-arbeidet.

I tillegg til å planlegge sikkerheten for arbeiderne, skal miljøet i Gudbrandsdalslågen ivaretas. Lastebilen som står fast i østre ende på brua er lastet med kalk.

- Vi har fått tillatelse fra Statsforvalteren til å slippe kalken gradvis ut i elva, forteller Riseng.

Uvisst hvor lang tid det tar

- Det er vanskelig å si hvor lang tid vi bruker på å fjerne brua. Det er viktig å få åpnet E6 fortest mulig, men arbeidet er svært krevende. Arbeiderne må bruke den tida det tar, for å få gjort dette på en sikker måte, avslutter Riseng.

Det første som skjer når operasjonen begynner, er å fjerne de to kjøretøyene som står fast på brua. Deretter vil selve brukonstruksjonen bli klippet opp, heist på land og fraktet bort.

Opphav og kilder: Innlandet fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125