23948sdkhjf

Larvik Havn tar i bruk nytt digitalt havnesystem

Larvik Havn har inngått en avtale med Grieg Connect om leveranse av et digitalt havnedatasystem for å automatisere trafikkovervåkningen, bedre datadelingen og sikre effektive havneanløp.

Leveransen inkluderer havnedatasystemet Port med en mobilapplikasjon for arbeid på kaia, en agentportal for å reservere kaiplass og bestille tjenester, port assets for å jobbe med forvaltningsdata og en Power BI løsning for statistikk og rapportering.

– Digitalisering av havnen er viktig. Vi ønsker å tilby våre kunder en helhetlig og brukervennlig digital løsning i møte med oss, investeringen er helt i tråd med vårt mål om å være den kommersielt foretrukne havn på vestsiden av Oslofjorden, sier markedssjef Beate Palmgren.

Økonomisjef Knut Jørgen Heum sier at havnesystemet fra Grieg Connect var det naturlige valget for dem.

– Vi får en skybasert plattform og økte muligheter for datadeling mellom agent, terminal, havn og kunder, sier Heum.

Havnedatasystem med høy markedsandel

Grieg Connect er del av Grieg Gruppen og leverer moderne, skybaserte systemer for anløpshåndtering, havnesikring, terminaldrift og ferger i Norden. I 2021 stod selskapet for 80 prosent av systemene til havner via modulen Port og 50 prosent systemene til containerterminaler via modulen Terminal i Norge.

Leveransen til Larvik Havn inkluderer havnedatasystemet Port med en mobilapplikasjon for arbeid på kaia, en agentportal for å reservere kaiplass og bestille tjenester, port assets for å jobbe med forvaltningsdata og en Power BI løsning for statistikk og rapportering. Operatøren på containerterminalen i Larvik Havn, Greenport, bruker allerede Grieg Connects modul for containerhåndtering i den daglige driften noe som legger til rette for effektiv datadeling, opplyser Larvik Havn på sine nettsider.

– Vi er veldig glade for å få Larvik Havn med på denne digitale reisen, Dan Steinnes, salgssjef i Grieg Connect. – Sammen skaper vi en moderne plattform for havna, samarbeidspartnere og havnas kunder som kommer alle til gode, fortsetter han.

Opphav og kilder: Larvik Havn

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094