23948sdkhjf

Veidekke kjøper Constructa Entreprenør AS

Styrker posisjonen i Bergensregionen.

TUNGT OG HELT: Veidekke har inngått en intensjonsavtale om å overta 100 prosent av Constructa Entreprenør AS for å danne en sterkere bergensk byggentreprenør.

Overtakelsen er et viktig strategisk grep som vil styrke Veidekkes posisjon i Bergen, et av hovedmarkedene for Veidekke.

Etter sammenslåingen vil Veidekke Bygg i Bergen ha nesten 350 ansatte og omsette for NOK 1,8 milliarder, skriver Veidekke i en pressemelding.

- Overtakelsen av Constructa Entreprenør er et viktig grep for å styrke vår posisjon i Norges nest største by. Vi har en lang og god historie i Bergen, og ser dette som et viktig grep for å utvide tilbudet til våre kunder i et attraktivt marked sammen med våre samarbeidspartnere. Vi kjenner Constructa Entreprenør godt, de er sterke i flere markedssegmenter og kompletterer vår virksomhet på en god måte. Sammenslåingen vil danne grunnlaget for en sterk bergensk byggentreprenør, sier konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg.  

Omsetter for 750 millioner

Constructa Entreprenør AS ble grunnlagt i 2007 av Thor Småbrekke og Kari Saarisilta. De to, sammen med styreleder Mons Aase, utgjør majoritetseierne i selskapet. Selskapet har rundt 140 ansatte, hvorav 85 er fagarbeidere, og har en årlig omsetning på rundt NOK 750 millioner. 

- Veidekke er et foretrukket førstevalg som nytt hjem for oss, og vil kunne forvalte Constructa-arven videre på en god måte. Constructa Entreprenør har solide folk både på funksjonær- og fagarbeidersiden, og som integrert i Veidekke vil vi kunne øke konkurransekraften og gjennomføringsevnen i Bergensregionen, sier CEO i Constructa, Thor Småbrekke

Dagens eiere i Constructa Entreprenør vil være med videre som nøkkelansatte i det nye Veidekke Bygg Bergen, og integrasjonen av de ansatte og selskapet for øvrig starter så snart som mulig. 

Avtalt kjøpesum tilsvarer en selskapsverdi på om lag 200 millioner på gjeldfri basis.

Constructa Entreprenør hadde i 2021 en omsetning på NOK 726 millioner, et driftsresultat (EBIT) på NOK 49 millioner og en positiv rentebærende posisjon pr 31.12.21 på NOK 184 millioner. Oppgjør vil skje mot kontanter og aksjer i Veidekke ASA.

Gjennomføring av kjøpet vil skje snarest mulig, og forventes gjennomført i løpet av høsten, men er videre betinget av due diligence og at transaksjonen godkjennes av konkurransemyndighetene.  

Opphav og kilder: Veidekke / Consructa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125