23948sdkhjf

Norges første Cat 966 til TP Maskin

Pon Equipment har overlevert Norges første Cat 966 til TP Maskin AS i Finnsnes.

Utrullingen av Cat sin nye generasjon hjullastere startet i 2021 med modellen 982. Nå er vi kommet til Cat 966 på 26,5 tonn og med 321 hestekrefter:

Førstemann i Norge med NextGen-maskinen ble TP Maskin AS på Finnsnes i Midt-Troms. Her skal den brukes i to forskjellige pukkverk. Den erstatter TP Maskins eldre 972M får snart selskap av enda en neste generasjons hjullaster fra Cat, da en 980 XE allerede er i bestilling.

Generasjonsskiftet fortsetter

Cat 966 erstatter 966M og er egnet til bruk i pukkverk og lasting av lastebiler blant annet. Hjullasteren har fått ny større førerhytte med ny stol, 360-graders kamera og integrert vekt. Den har passiv rensing av eksosen og oppnår steg V-kravene med kun adblue og slipper EGR. Den er levert med en fem-kubikks halvspiss skuffe som Pon har bygget selv. Den har stor lyspakke og relativt høyt utstyrsnivå.

Maskinen ble bestilt i september 2021 og skulle egentlig leveres under NNBA 2022 i Tromsø, men forsinkelsene gjorde at den kom i august i stedet. Maskinselger Stian Rundmo hos Pon Equipment overleverte den mandag i uke 33. Han nevner at TP Maskin, med daglig leder Trond A. Pettersen, stadig er tidlig ute med ny teknologi og har en oppgradert maskinpark.

Kilde: Pon Equipment

KLIKK for alle artikler i Caterpillar på Tungt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094