23948sdkhjf

MGF: Omsetning av tunge anleggsmaskiner ned 5,4 prosent

Salget viser en tilbakegang i nysalget for andre kvartal isolert, mens vi fortsatt ligger 3,2% over fjorårets salg etter første halvår.

Tung statistikk med nedgang etter Q2: Totalt ble det solgt 1.384 anleggsmaskiner i andre kvartal i år, mot 1.463 i samme periode i 2021.

Mens det i første kvartal var gravemaskinene som stod for den store veksten, ser vi i andre kvartal en moderat vekst i gravemaskiner på belter (+4%) mens teleskoptruckene øker kraftig med 86%. For de to store kategoriene etter gravemaskiner, har vi i andre kvartal tilbakegang i salget på både minigravere på belter (-21%) og hjullastere (-5%), står det i pressmeldingen fra MGF.

I andre kvartal har det vært ett fall i omsetningen av anleggsmaskiner på 5,4%, men på grunn av et historisk sterkt førstekvartal, er det totalt sett en i første halvår målt på 3,2%.

Etter 2. kvartal

For gravemaskinen er det i andre kvartal tilbakegang for alle vektklasser under 21,1 tonn, mens det er sterk vekst i klassene over. For maskiner mellom 21 og 24 tonn er det en økning på hele 87% mens det er 35% for maskiner mellom 24 og 28 tonn. Også maskiner i klassen 40 til 50 tonn har en sterk økning fra 6 maskiner i 2021 til 15 maskiner i år.

Etter 1. halvår

For halvåret totalt er det kun de minste maskinene (mellom 6 og 8 tonn) som har en tilbakegang (-55%) målt mot fjoråret. Vi ser også her at den største veksten ligger på maskiner fra 21 tonn og oppover.

MGFs medlemmer melder om høy aktivitet i markedet, men noe mer utfordrende leveransesituasjon på en del komponenter. Det er derfor fortsatt usikkerhet til den videre utviklingen av nysalget av anleggsmaskiner.

Opphav og kilder: MGF

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079