23948sdkhjf

Veidekke: Økte omsetningen til 9,9 milliarder med dårligere resultat

Veidekke omsatte for NOK 9,9 milliarder i andre kvartal. Resultatet før skatt var NOK 355 millioner.

Veidekke etter Q2: Omsetningen i andre kvartale utgjorde NOK 9,9 milliarder, mot NOK 9,8 milliarder i andre kvartal 2021.

Resultatet før skatt var NOK 355 millioner, mot NOK 391 millioner i andre kvartal 2021. Fire av fem virksomhetsområder økte lønnsomheten fra andre kvartal i fjor. I Bygg Sverige er resultatene fortsatt svake og lavere enn i samme kvartal i fjor.

Samlet resultatmargin var 3,6 %, mot 4,0 % i andre kvartal 2021.

– Vi er godt fornøyd med at vi bedrer marginen i fire av fem virksomhetsområder i en krevende markedssituasjon. Samlet sett er konsernets resultat imidlertid noe lavere enn i fjor, hovedsakelig som følge av urealiserte kurstap på våre finansielle plasseringer, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson.

Økte ordreinngangen

Ordreinngangen i kvartalet utgjorde NOK 13,2 milliarder, mot NOK 10,1 milliarder i andre kvartal 2021. De norske virksomhetene stod for størsteparten av ordreinngangen. Ved utgangen av andre kvartal utgjorde ordrereserven NOK 44,2 milliarder, mot NOK 39,7 milliarder et år tidligere. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

– Ordresituasjonen i konsernet er god, spesielt i de norske virksomhetene. Kontraktene vi har landet gjennom andre kvartal har god kvalitet og passer godt inn i vår selektivitetsstrategi, sier Jimmy Bengtsson.

Opphav og kilder: Veidekke

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.266