23948sdkhjf

Posten har åpnet nytt logistikksenter på Sørlandet

Postenkonsernets nye logistikksenter i Sørlandsparken kan håndtere over 5.000 pakker i timen og blir navet for distribusjon av brev, pakker og gods på Sørlandet.

– Vi åpner nå et moderne logistikksenter som gir oss større kapasitet og bidrar til mer effektiv distribusjon av brev, pakker og gods på Sørlandet,  sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Vi tar blant annet i bruk en pakkesorteringsmaskin som har potensial til å håndtere over 5.000 pakker i timen. De siste årene har det vært en kraftig vekst i pakkevolumet vi har håndtert fra både enkeltpersoner og bedriftskunder i Agder og med vårt nye logistikksenter er vi rustet for ytterligere vekst, fortsetter hun.

Posten og Brings Logistikksenter Kristiansand inngår i Postens nasjonale terminalstruktur som totalt består av 18 logistikkterminaler.

Les også: Posten Bring med pluss og minus i første halvår 2022

180 medarbeidere

Rundt 180 medarbeidere vil være engasjert på logistikksenteret hvor det vil håndteres brev, pakker og gods for hele Agder. Posten opplyser at anlegget har en daglig produksjon på rundt 20.000 pakker i døgnet. Den gir både sorteringsinformasjon i sanntid og håndterer avvik, og bidrar til forutsigbarhet og høy leveringskvalitet.

Logistikksenteret er miljøsertifisert i henhold BREEAM-NOR Very Good og for å oppnå denne standarden må flere viktige aspekt innen bærekraft som energi, transport, materialbruk og helse- og innemiljø være hensyntatt. Anlegget benytter blant annet vannbåren varme og har eget solcellepanel på taket. De første resultatene viser at anlegget i perioder har vært selvforsynt med energi fra solcellepanelet.

Postenkonsernet har 65 nye elektriske lastebiler i bestilling og innen nyttår skal fire av de settes i drift på den nye logistikkterminalen i Sørlandsparken.

Opphav: Posten Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lars fra Lillehammer: - Jeg storkoser meg bak rattet i bilen og spakene på krana
E-Trans med fem nye Scania: - Tungt terreng og tung last krever sterke trekkvogner
Jan Ove Halsøy: Bransjens våpendrager
Norsk Vann: Nå er tallet 360 milliarder
Nok en driftskontrakt utlyst, nå i Nordfjord
Kronerulling: Historien om de norske bankbussene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.078