23948sdkhjf

Posten har åpnet nytt logistikksenter på Sørlandet

Postenkonsernets nye logistikksenter i Sørlandsparken kan håndtere over 5.000 pakker i timen og blir navet for distribusjon av brev, pakker og gods på Sørlandet.

– Vi åpner nå et moderne logistikksenter som gir oss større kapasitet og bidrar til mer effektiv distribusjon av brev, pakker og gods på Sørlandet,  sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Vi tar blant annet i bruk en pakkesorteringsmaskin som har potensial til å håndtere over 5.000 pakker i timen. De siste årene har det vært en kraftig vekst i pakkevolumet vi har håndtert fra både enkeltpersoner og bedriftskunder i Agder og med vårt nye logistikksenter er vi rustet for ytterligere vekst, fortsetter hun.

Posten og Brings Logistikksenter Kristiansand inngår i Postens nasjonale terminalstruktur som totalt består av 18 logistikkterminaler.

Les også: Posten Bring med pluss og minus i første halvår 2022

180 medarbeidere

Rundt 180 medarbeidere vil være engasjert på logistikksenteret hvor det vil håndteres brev, pakker og gods for hele Agder. Posten opplyser at anlegget har en daglig produksjon på rundt 20.000 pakker i døgnet. Den gir både sorteringsinformasjon i sanntid og håndterer avvik, og bidrar til forutsigbarhet og høy leveringskvalitet.

Logistikksenteret er miljøsertifisert i henhold BREEAM-NOR Very Good og for å oppnå denne standarden må flere viktige aspekt innen bærekraft som energi, transport, materialbruk og helse- og innemiljø være hensyntatt. Anlegget benytter blant annet vannbåren varme og har eget solcellepanel på taket. De første resultatene viser at anlegget i perioder har vært selvforsynt med energi fra solcellepanelet.

Postenkonsernet har 65 nye elektriske lastebiler i bestilling og innen nyttår skal fire av de settes i drift på den nye logistikkterminalen i Sørlandsparken.

Kilde: Posten Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094