23948sdkhjf

NCC skal opparbeide «nye» Middelalderparken i Oslo

Det er Bane NOR som har tildelt kontrakt for tilbakeføring og opprusting av terrenget i Middelalderparken i Oslo.

TUNGT UNDER: Nye jernbanespor, blant annet til Follobanen, er lagt under parken, og kontrakten har en verdi på ca. 140 millioner kroner.

Entreprisen «Tilbakeføringsentreprise anleggsområde Klypen» er en del av Follobaneprosjektet der Bane NOR er byggherre, opplyser NCC i en pressemelding.

De siste årene har dette vært anleggsområde, men nå skal det bli grøntområde. Bane NOR har i samarbeid med Riksantikvaren, Byantikvaren og Oslo kommune planlagt «nye» Middelalderparken som formidlingssted for Oslos tidligere historie og nærpark for beboere i området.

­­- Middelalderparken i Oslo blir opp mot dobbelt så stor i kjølvannet av Follobaneutbyggingen. Nå starter vi opparbeidingen så snart vi har alle tillatelser fra Oslo kommune, sier prosjektleder Jon Astrup Børresen i Follobaneprosjektet.

Komplett tilbakeføring

Med Follobaneprosjektet er sju jernbanespor mellom Oslo S og Ekebergåsen lagt i en ny 600 meter lang tunnel og kulvert under den historiske Middelalderparken.

Som del av entreprisen skal kulverten dekkes til og terrenget over kulverten skal bygges opp og inngå i en utvidelse av parkarealet i den eksisterende Middelalderparken sør for Bispegata og ned til Loenga.

Selve terrengbearbeidingen vil bli den «synlige» delen av prosjektet, men arbeidet for Bane NOR omfatter alt fra infrastruktur i bakken, fundamentering, terrengarbeider, etablering av en rekke betongkonstruksjoner slik som støttemurer, trapper og sitteamfi og tilsåing, beplanting, belysning og bygging av ridderbane samt nye streter (historiske gangveier).

Terreng og planting/såing i Middelalderparken skal, etter planen, være utført over sommeren 2023.

Når Bane NOR er ferdig med sine tiltak skal Oslo kommune utvikle parken videre.  Det er konsulentteamet Rambøll Norge, Henning Larsen og Fabrica som har hatt oppdraget med detaljprosjektering, utforming og plan for opparbeiding av terrenget i Middelalderparken.

For NCC er prosjektet et samarbeid mellom selskapets avdeling Øst og avdeling Store prosjekt. Det er satt sammen et prosjektteam fra egne avdelinger, og de bruker Hercules Fundamentering, maskinentreprenør Carl C. Fon og spisskompetanse med parker, drift og vedlikehold fra Område Oslo.

Opphav og kilder: Pressemelding fra NCC

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11