23948sdkhjf

GK Gruppen: Øker (litt) i første halvår 2022

GK hadde 2,9 milliarder kroner i samlede driftsinntekter i første halvår 2022.

HALVÅRSRESULTATER: "Underliggende drift er stabil, og ordrereserven er sunn", skriver GK i dagens melding.

Og fortsetter: "Behovet for energitransformasjon gir mange muligheter for konsernet fremover".

Første halvår var driftsinntektene i konsernet GK 2.913 millioner kroner, mot 2.906 millioner kroner første halvår 2021. Driftsresultat før avskrivninger, EBITDA, var 25 millioner kroner, mot 53 millioner kroner i fjor.

Minusresultat

GK opplyser at halvårsresultatet er påvirket av høyt sykefravær grunnet pandemien, særlig i første kvartal. I tillegg kommer økte materialkostnader og utviklingskostnader i perioden.

Resultat før skatt (EBT) blir dermed minus 6 millioner kroner, mot 27 millioner kroner i fjor.

Ordreinngangen har så langt i 2022 vært god, melder GK, og konsernet har en ordrereserve per andre kvartal på 2.922 millioner kroner, samme nivå som i fjor.

— Vi opplever god etterspørsel og høyt behov for våre tjenester, til tross for tiltagende usikkerhet i markedet.  Det er stigende material- og energipriser, høy konkurranse om arbeidskraft og signaler om at vi går inn i en lavkonjunktur, særlig i Sverige og Danmark, sier sier Kim Robert Lisø, konsernsjef i GK.

- Vi følger nøye med på tegn til oppbremsing i våre markeder og har fullt fokus i alle land på å levere på vår strategi om å være Skandinavias ledende totaltekniske entreprenør og servicepartner og legge et solid fundament for videre vekst og utvikling innen både entreprise, service og automasjon i nye og eksisterende bygg.

GK nevner selv følgede higlights fra første halvår:

 • GK og Smedvig Eiendom har inngått samarbeid om å utvikle en helt ny form for leveranseavtale der inneklima leveres som en tjeneste.
 • GK ble kåret til årets lærebedrift i Trøndelag. En målrettet satsning mot å ta inn flere lærlinger, og gi dem tett oppfølging har ført til at vi får flere og bedre kvalifiserte rørleggere ut i arbeid.
 • GK vant sin andre storkontrakt med Nye Stavanger universitetssykehus som skal sørge for godt inneklima for pasienter og medarbeidere i resterende halvdel av bygg B ved det nye universitetssjukehuset.​
 • GK Sverige har signert avtale med LKAB-gruppen om entreprenørarbeider samt reparasjons- og vedlikeholdsarbeider innen rør og ventilasjon i Luleå og Malmberget. Avtalen omfatter også rådgivning innen energi.
 • Eiendomsselskapet Vasakronan fortsetter sitt samarbeid med GK Sverige og har signert avtale om ventilasjonsservice på flertallet av Vasakronans eiendommer i Gøteborg.
 • GK Sverige, region Vest skal levere ventilasjonsløsninger til nye byggeprosjekter for Volvo Truck Center og Södra Änggårdsskolan.
 • GKs danske virksomhet har signert kontrakt med Ravnsdahl & Moesby for ventilasjon og rørleggerarbeid, samt styring av de tekniske fagene i ATP Ejendommes nybygg i København, Vibenhus Runddel.
 • GK Danmark har vunnet kontrakt for fagentrepriser VVS og ventilasjon til NCCs boligprosjekt Hørkær i Herlev som omfatter 445 nye utleieboliger.
 • GK er en del av Byggfloken 2.0 som i mars presenterte resultatene fra en tverrfaglig prosjektgruppe for utvikling av nye sirkulære forretnings- og samarbeidsmodeller i byggenæringen, med mål om å skape en mer bærekraftig bransje og samfunn.
 • GK har økt sin eierandel i Piscada, og eiendomsselskapet Stronghold Invest er ny strategisk eier i programvare-selskapet. Kapitalen som tilføres selskapet skal dels benyttes til å utvikle Piscadas proptech-plattform for å bidra til en mer effektiv og bærekraftig eiendomsdrift gjennom digitalisering og dataanalyse og dels intensivere den internasjonale ekspansjonen.
 • Hildegunn Naas-Bibow (50) ble valgt inn som nytt medlem av konsernstyret i GK Gruppen. Hun bringer med seg omfattende fagkompetanse knyttet til strategi, organisasjon, endring og kultur.
 • GK offentliggjorde sin integrerte års- og bærekraftsrapport for 2021. GKs klimagassutslipp fortsetter å gå ned, i tråd med målet om å halvere egne utslipp innen 2030, samtidig som en større del av vårt klimafotavtrykk er med i denne rapporteringen. Reduksjon i egne utslipp skyldes blant annet overgang til elbiler.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063