23948sdkhjf

Anlegg Øst: Godt i gang i Hemsedal

Kjører på utover høsten på alle tre prosjektene så lenge været tillater det.

Anlegg Øst er allerede i gang med sitt trippeloppdrag for Statens vegvesen på rv. 52 i Hemsedal, skriver Statens vegvesen i en melding:

-Vi regner med å jobbe med alle tre delprosjekter utover høsten så lenge det er vær til det, forteller driftsleder for Anlegg Øst, Jone Baukhol.

Han inspiserer arbeidet med fire kilometer fresegate som akkurat er startet på høyfjellet fra Vestland grense og østover mot Bjøberg.

Oppgraderer kolonneoppstillingsplass

Andre delprosjekt er oppgradering og utvidelse av kolonneoppstillingsplassen på Bjøberg noen kilometer lenger nedover i dalen.

1,8 km gangvei

Den største og kanskje mest krevende jobben er bygging av 1,8 kilometer gang/sykkelveg på nordsiden av rv. 52 fra Hemsedal sentrum (Trøim) og vestover til Holde bru og avkjøringen til Hemsedal alpinsenter.

Viktig ts-tiltak

Langs denne strekningen blir det en del sprengningsarbeider som vil medføre korte stopp i trafikken. Det starter allerede denne uken. Nærmere Trøim er også anleggsdriften med gang/sykkelvegen startet med redusert framkommelighet og lysregulert trafikk i ett felt.

Nær normal trafikkavvikling

Prosjektleder i Statens vegvesen Knut Erik Skogen er tilfreds med at Anlegg øst har kommet så godt i gang etter ferien. Han forventer at anleggsarbeidet kan medføre noen tidvise ulemper for trafikantene og noe støy og støv for berørte naboer. Men bortsett fra noen korte perioder med stans i trafikken grunnet sprengningsarbeider skal trafikken på rv. 52 ikke bli mer berørt av anleggsarbeidene enn nødvendig.

Kilde: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.08