23948sdkhjf

Nok en skremmende varebilkontroll: 27 av 44 biler fikk bruksforbud

TUNGT RESULTAT: - Det er dessverre som forventet, sier Bjørn Uno Rogneby i Utekontroll Øst i Statens vegvesen om resultatene etter varebilkontrollen i Oslo.

Utekontrollen gjennomfører jevnlig slike kontroller av varebiler som er i næringsvirksomhet. Kontrollen gjøres i samarbeid med A-krim og politiet.

I kontrollen på onsdag denne uken ble 164 varebiler tatt inn til kontroll, og av disse ble 44 tatt ut til utvidet kontroll. Av disse 44 fikk 27 bruksforbud og syv sjåfører ble anmeldt til politiet.

- Vi vet det er mye rart i dette segmentet, og vi kommer til å ha fokus på dette i tiden som kommer, sier Rogneby.

Da tungt.no sist skrev om varebilkontrollen var resultatet 40 av 54 biler med mangellapp. Like nedslående ble resultatet denne gangen. Varebilene konkurrerer i samme bransjen som de små lastebilene, men lastebilene er underlagt helt andre regelverk og blir utkonkurrert av varebilene.

Ga opp å ta førerkort

Av bruksforbudene var det biler som manglet omregistrering, manglet PKK (EU-kontroll) og dårlig teknisk tilstand som for eksempel store rustskader i bærende konstruksjon (bildet under).

Fem av varebilene hadde overlast (over 500 kilo), og det ble gitt gebyrer på 3.000 kroner til sjåførene. En av disse bilene kjørte på piggdekk (bildet under), og sjåføren fikk 1.000 kroner i gebyr for dette.

Fire sjåfører hadde ikke førerrett, og en av disse ble hentet av politiet for utvidet ruskontroll etter mistanke om kjøring i påvirket tilstand.

Det ble også stanset en sjåfør med falskt førerkort (bildet under). Denne personen har prøvd å ta norsk førerkort, men hadde gitt opp. Bilen han kjørte hadde så slitte dekk at korden i dekket var synlig.

Oppsummert

  • Antall kontrollerte: 44
  • Antall bruksforbud: 27
  • Antall avskiltinger: 6
  • Antall dekkgebyr: 6
  • Antall overlastgebyr: 5
  • Antall bilbeltegebyr: 9
  • Antall øvrige gebyr: 5
  • Antall anmeldelser: 7

Opphav og kilder: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109