23948sdkhjf

Nettopp lansert: Valtras "The Beast"

Q-serien skal passe godt som anleggs- og entreprenørtraktor. Den dukker opp i Norge i desember.

Finske Valtra lanserte nettopp den nye Q-serien i september og omtaler traktoren som The Beast:

Og man skulle jo tro at det var den største traktoren fra produsenten, men det er ikke det det siktes til. Q-serien er den nest største i Valtras lineup og plasserer seg mellom T- og S-serien Den gjør Valtras 5. generasjon traktorer komplett.

Den vil hovedsak passe som en anleggs- og entreprenørtraktor, forteller Tor Jon Garberg, salesmanager Valtra i Eikmaskin AS. Den 2.september slapp finnene udyret ut av sekken og importøren er spent.

- Vi ser for oss et betydelig antall solgte av denne og tror vi skal være stille oss godt i konkurranse med de andre kjente merkene i denne størrelsen. Også prismessig, kommenterer Garberg.

230 til 305 hk

Både motoreffekten fra 230 til 305 hk fra den 7,4 liter store AGCO Power-motorer og den nye transmisjonen skal være med på å gjøre den attraktiv. Effekten dekker et vidt spekter, kommenterer Garberg. Dette vil også være en modell som representerer en ny retning i fabrikken og innenfor AGCO, i og med at den får en annen transmisjon av typen CVT. Den brukes i en del andre ADCO-merker og er mer allsidig og enklere i bruk, påpekes det. I transporthastigheter overføres det meste av kraften rent mekanisk, noe som gir rask og jevn akselerasjon. Både førerhuset og forakselen er luftfjæret.

9,2 tonn

Vekten på 9,2 tonn blir beskrevet som verken for mye eller for lite, en tyngde som er tilpasset å dra store lass / tilhengere, forklarer Garberg. Maksimal vekt er 16 tonn. Alt av stæsj og lakk du kan ønske deg er tilgjengelig gjennom "Valtra Unlimitied", fra oppgraderinger i førerhuset eller traktorfarge til spesialtilpasninger for entreprenørarbeid. Eikmaskin lanserer den første på deres Valtra Smarttour i uke 42 med stopp gjennom Norge. I løpet av desember får de første 5-6 kundene sine traktorer.

Kilde: Valtra / Eikmaskin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094