23948sdkhjf

Hæhre Entreprenør: Kontrakt med Statkraft til 300 millioner

Statkraft har inngått en stor avtale med Hæhre Entreprenør AS, om bygging av Kjela dammer i Vinje kommune.

Kontrakten som ble signert tirsdag denne uken, innebærer at Hæhre Entreprenør skal bygge to steinfyllingsdammer, samt rive eksisterende dammer på stedet. Kontrakten omfatter i tillegg bygging av en ny tappetunnel:

Prosjektet starter opp allerede i høst og skal være ferdigstilt i 2026.

300 millioner

Kontrakten har en verdi på 300 millioner kroner, og med det har Hæhre Entreprenør en ordrereserve i boks på nærmere 6,2 milliarder kroner.

Arbeidene Hæhre skal utføre, består blant annet av bygging av to steinfyllingsdammer med asfaltkjerne. Dette er dammer som skal bygges på betongsokler.

Hoveddammen har en lengde på 250 meter og vil være 32 meter høy når den står ferdig i 2026. Den andre dammen, en sperredam, vil bli 340 meter lang, med en høyde på 25 meter.

Erfaring og kompetanse

Hæhre Entreprenør fikk jobben basert på en kombinasjon av pris, risiko, gjennomføringsevne, prosjektforståelse, bærekraft, YM og HMS, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi har en sterk samlet kompetanse og erfaring for å kunne håndtere denne type prosjekter. I fjor ble også vårt spesialistselskap innen damplastring, Hjelmeland, innfusjonert i Hæhre, og sånn sett har vi hele spektret av spesialister i en egen avdeling. Vi har stor tro på satsingen i dette markedet, og har en klar ambisjon å være en solid leverandør for Statkraft og andre byggherrer, sier prosjektdirektør Asle Ståland i Hæhre Entreprenør.

Opphav og kilder: Hæhre Entreprenør

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111