23948sdkhjf

Rockwool satser på biogass i transporten

Klima er i støtet, og transporten av byggevarer er et av områdene det er ganske lett å gjøre noe med.

TUNG ULL: Hver dag transporteres det store mengder isolasjon fra Rockwool-fabrikken i Moss til Oslo.

Nå ruller det ut to nye biogasslastebiler på veiene som skal stå for cirka 60 prosent av leveransene av isolasjon til Oslo sentrum.  Det betyr at ca. 130.000 km årlig nå blir kjørt med klimanøytral biogass.

Satsingen på reduksjon av CO2-utslippene er ikke minst for å imøtekomme de stadig strengere kravene fra både Oslo kommune og kunder.

– Vi har lenge jobbet med "grønn" transport, både i samarbeid med transportører og direkte med lastebilprodusenter som er i front på feltet. Nå har vi bestemt oss for å teste biogassløsningen. På denne måten får vi erfaring som vi kan bruke til å utvide satsingen til å omfatte mer av den nordiske transporten, sier Michael Rasmussen, logistikkdirektør i Rockwool Nordics.

Rasmussen mener biogass for tungtransport er et godt alternativet per i dag. - Omstillingen i transportbransjen er vanskelig, og det er utfordrende å finne ut hvilken vei pilen peker med fremtidens klimavennlige løsninger for transport. Per i dag mener vi biogass er et godt alternativ, og dessuten utnyttelse av lokale avfallsressurser.

De siste årene har Rockwool også gjort endringer fra fossile til fornybare energikilder ved produksjonen i Moss og ved to fabrikker i Danmark. Dette anslås å ha redusert CO2-utslippene fra de nordiske fabrikkene med mer enn 70 prosent i 2021 - OBS - sammenlignet med 1990 - OBS

Oslo kommune har et ambisiøst mål om reduksjon av klimagassutslipp og forbedring av lokal luftkvalitet i byen. Fra 1. januar.2025 skal derfor alle leveranser som transporteres for Oslo kommune foretas med elektrisitet, hydrogen eller biogass som drivstoff.

Veidekke er Rockwool-kunde, og har flere byggeprosjekter i Oslo sentrum som fremover vil få isolasjonsprodukter transportert på biogass.

- Veidekke har et mål om å redusere 50 prosent klimagasser innen 2030, både innenfor direkte og indirekte utslipp. For å nå disse målene er vi avhengig av å ha leverandører som tar omstillingen på alvor. Det gir også en god signaleffekt, sier Lars Evensen Paulsrud, miljøsjef i Veidekke Norge.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Rockwool

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11