23948sdkhjf

Mosseprosjektet utsatt igjen

«Selv om vi ikke har konkludert, kan vi med stor sikkerhet si at 2026 ikke lenger gjelder som dato for ferdigstillelse».

Dette erkjenner Bane NOR i et nyhetsbrev om status for jernbanebyggingen i Moss. «IC-utbyggingen er ikke lenger bare et jernbaneprosjekt. Det handler like mye om å byen tilbake på trygg grunn», står det i nyhetsbrevet. Med andre ord; sikres mot kvikkleire.

Prosjektets tunnelbygging går etter sigende fint framover. Det er kvikkleiresonen i Moss sentrum som vil ta uant tid.

Det opplyses nå at prosjektet skal knytte til seg de mest kompetente miljøene for å skape en tverrfaglig plattform. Forskningsmiljøer, akademia, myndigheter og entreprenører skal med for å trygge og fullføre jernbanen.

I det blå

Etter at NGI i fjor vinter avdekket ekstremt krevende grunnforhold i Moss, ble det forsommeren 2021 varslet 19 måneders forsinkelse til sommeren 2026. Kostnadsrammen ble økt til svimlende 17,9 milliarder 2021-kroner.

Nå er ferdigstillelsen i det blå.

– Jeg har ikke noe årstall å komme med, men jeg tror at vi som jobber med dette prosjektet mest av alle gjerne skulle ha visst sluttdatoen, uttaler prosjektsjef Erik Harding Hansen i en artikkel i Moss Avis.

Han sier til samme avis at det hersker stor usikkerhet om hvor lang tid det vil ta å stabilisere det krevende området i Moss sentrum, og at man går varsomt fram.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094