23948sdkhjf

28-åring overtar som sjef i store Børstads Transport

Det er i de beste familier det skjer: Styret i Børstads Transport ansatte på fredag Sverre Myrvold Bjerve som ny daglig leder i selskapet

TUNG JOBB: Og for dem som synes navnet Sverre Myrvold er kjent, så ja, det er 77-årige morfar til 28-årige Sverre Myrvold Bjerve, og som nå takker av som daglig leder.

Unge Sverre Myrvold Bjerve er dermed fjerde generasjon fra familiene Myrvold Bjerve som leder selskapet - og han tiltrer den nye jobben allerede i dag mandag 19. september.

Men ikke bare har unge Sverre bedriften Børstads i blodet og genene. Han har allerede jobbet med selskapet lenge, både som controller og avdelingsleder på transport - og ikke minst viktig for forståelsen av driften: Styremedlem i i 7 år.

- Som styreleder har jeg fulgt Sverres utvikling de siste årene både i styret og som ansatt i selskapet. Selv om han ikke har fylt 30 år ennå er jeg sikker på at han vil drive selskapet videre på en god måte, sier styreleder Arve Løberg i fredagens pressemelding.

- For meg er det et stort tillitsvotum at jeg nå får lede familieselskapet Børstads Transport. Jeg gleder meg til å ta fatt, og vet at det er mange svært dyktige medarbeidere i selskapet som vil være med på å bidra til at jeg lykkes i jobben, sier Sverre Myrvold Bjerve.

Børstads satser ungt (!) og innovativt

Ny sjef er ikke det eneste nye. Samtidig med at Sverre Myrvold Bjerve overtar ledelsen av selskapet, får Børstads Transport en egen leder for innovasjon og bærekraft.

Sindre Lutdal Nyeng (25) blir leder av innovasjon og bærekraft. - Sin unge alder til tross, har han bred erfaring og vil bli en fin tilvekst til selskapet, mener styreleder Arve Løberg.

Nyeng kommer fra stilling som rådgiver i konsulentselskapet Proneo hvor han har jobbet de to siste årene. Han har en mastergrad i entreprenørskap fra NTNU og en bachelor i politikk fra Universitetet i Tromsø.

- Selv om jeg ikke kjenner transportbransjen godt, vet jeg at den grønne skiftet og en bærekraftig utvikling også vil nå denne bransjen de nærmeste årene.  Min jobb blir å lede innovasjons- og omstillingsarbeidet slik at vi er godt forberedt på den omstilling vi må gjennom de nærmeste årene, sier Sindre Nyeng, som starter 1. november.

Enda flere nye fjes

Den strategiske ledergruppen i Børstads Transport vil da bestå av Sverre Myrvold Bjerve, Knut Haugen, Trond Stuevold, Karl Peder Bjerve og Sindre Lutdal Nyeng. 

I tillegg er Frank Stokke ansatt som ny leder av tank-avdelingen, mens Frode Berg får en redusert stilling som også betyr at han kan bistå den nye lederen av avdelingen i en overgangsperiode.

Styreleder Arve Løberg benytter samtidig anledningen til å takke Sverre Myrvold for hans betydelige innsats i selskapet det siste halve året.

- Det er helt fantastisk at en 77-åring, snart åtte år etter at han sluttet som daglig leder, har påtatt seg jobben de siste månedene. Det har vært viktig for å skape ro i hele organisasjonen. Men vi vil gjerne at han fortsatt har et kontor på Børstad og bidrar med sin erfaring der det trengs, avslutter Løberg.

Kilde: Pressemelding fra Børstads Transport

KLIKK for alle artikler i Nytt om navn.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079