23948sdkhjf

Litt mer Veidekke: Skal bygge sitt eget hovedkontor i Oslo

Veidekke Bygg har fått i oppdrag av Ulven B1 Næringstomt AS (50/50 OBOS og Veidekke ASA) å bygge nytt hovedkontor for Veidekke på Ulven i Oslo.

400 MILL: Ikke helt uventet har et slikt prosjekt høye miljøambisjoner, det skal bli et foregangsbygg intet mindre, og totalentreprisen skal være verdt 403 millioner kroner. .

Bygget skal oppnå en klimagass­reduksjon på mer enn 50 prosent sammenlignet med referansebygg, skriver Veidekke i dagens melding.

Dette blir angivelig første gang i Norge at knust betong fra et riveprosjekt erstatter 100 prosent av jomfruelige steinmasser i den nye betongen i bygget.

Hovedkontoret blir på 11.300 kvadratmeter over seks etasjer, og det dimensjoneres for 600 arbeidsplasser (hvorav noen skal leies ut).

- Vi gleder oss stort over å kunne sette i gang byggingen av vårt eget nye hovedkontor, sier ikke uventet konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Lokaliseringen er på det tidligere industriområdet på Ulven øst i Oslo, som er i ferd med å forvandles til en helt ny bydel med rundt 2.000 boliger og 5 - 6.000 arbeidsplasser.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal. Byggearbeidene starter umiddelbart og kontoret skal tas i bruk primo januar 2025.

Prosjektet gjennomføres av Team Veidekke DA som består av Veidekke Bygg Oslo, Bravida Norge, LPO Arkitekter, Multiconsult, Dr techn. Olav Olsen og Landskaperiet.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Veidekke

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Elektrisk småtass klar for last mile-oppdrag
Rental.one AS blir forhandlere for IRM Norge AS
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11