23948sdkhjf

Litt mer Veidekke: Skal bygge sitt eget hovedkontor i Oslo

Veidekke Bygg har fått i oppdrag av Ulven B1 Næringstomt AS (50/50 OBOS og Veidekke ASA) å bygge nytt hovedkontor for Veidekke på Ulven i Oslo.

400 MILL: Ikke helt uventet har et slikt prosjekt høye miljøambisjoner, det skal bli et foregangsbygg intet mindre, og totalentreprisen skal være verdt 403 millioner kroner. .

Bygget skal oppnå en klimagass­reduksjon på mer enn 50 prosent sammenlignet med referansebygg, skriver Veidekke i dagens melding.

Dette blir angivelig første gang i Norge at knust betong fra et riveprosjekt erstatter 100 prosent av jomfruelige steinmasser i den nye betongen i bygget.

Hovedkontoret blir på 11.300 kvadratmeter over seks etasjer, og det dimensjoneres for 600 arbeidsplasser (hvorav noen skal leies ut).

- Vi gleder oss stort over å kunne sette i gang byggingen av vårt eget nye hovedkontor, sier ikke uventet konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Lokaliseringen er på det tidligere industriområdet på Ulven øst i Oslo, som er i ferd med å forvandles til en helt ny bydel med rundt 2.000 boliger og 5 - 6.000 arbeidsplasser.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal. Byggearbeidene starter umiddelbart og kontoret skal tas i bruk primo januar 2025.

Prosjektet gjennomføres av Team Veidekke DA som består av Veidekke Bygg Oslo, Bravida Norge, LPO Arkitekter, Multiconsult, Dr techn. Olav Olsen og Landskaperiet.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Veidekke

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125