23948sdkhjf

HMS i rallycross? Joda, Volvo CE, Engcon og Granfors Racing skal bidra der også

Et nytt verktøy tas i bruk på den helelektriske rallycrosserien FIA World Rallycross Championship (World RX).

RALLYCROSS: Verktøyet har nå blitt adoptert av FIA og er det første av denne typen for bruk i motorsport

Ved å bruke en hjulgraver av typen Volvo EWR150E med Engcon tiltrotator og en isolert flat redningsplate, skal berging av rallybilder, da særlig elektriske rallybilder, gå raskere og være mer fleksibelt i tillegg til sikrere, skriver Volvo CE i en pressemelding.

Nå testes utstyret som en del av den helelektriske rallycrosserien FIA World Rallycross Championship (World RX) som hadde sin debut på Hell utenfor Trondheim tidligere i år.

Et av poengene med det nye verktøyet, som omtales som "racecar recovery tool", er at man kan berge en el-rallybil uten at noen tar på den. Spenningen i en rallybil som dette er ekstremt høy og om batteripakken blir skadet og strømmen går i karosseriet eller velteburet er det livsfarlig. Det er også en lampe i vinduet som indikerer om dette har skjedd etter en krasj.

- Det er fantastisk å se hvordan Volvo CE finner nye innovative måter å bruke være tiltrotator på innen racing, uten dette verktøyet hadde det ikke vært mulig å berge bilene så raskt og effektivt, kommenterer Morten Fjeld-Nielsen, salgssjef for Engcon Norge.

Opphav og kilder: Volvo CE

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125