23948sdkhjf

Stine fra Ålesund: - Smilet mitt gikk nesten helt rundt

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det gikk helt supert”

  • Sjåfør: Stine Dahlen 
  • Bosted: Ålesund 
  • Kjører: Hovedsaklig i nærområdet Ålesund/ Møre og Romsdal.
  • Bil: Volvo FH 540 2022-modell med Maur påbygg og løftetandem.
  • Transporterer: Massetransport for bedrifter og private samt endel flytt av anleggsmaskiner.
  • Stine tok lappen i 2014 for å kunne kjøre hestebil. Nå har hun kjørt lastebil for SRB Anleggstransport i et og et halvt år. I hovedsak tipp-transport, asfalttransport og brøyting på vinterstid.
  • Instagram: @stdahlen

"Jeg jobbet tidligere som vaktleder hos Securitas og butikkmedarbeider, men jeg fant etterhvert ut at dette ikke var min greie. Det å være sjåfør på lastebil så derimot ut til å være en interessant jobb, som også kunne gi meg spennende utfordringer i hverdagen. I tillegg til å møte mange hyggelige mennesker hver dag. Så jeg valgte å prøve meg som yrkessjåfør, og det har jeg ikke angret på siden.

Den første turen min i lastebilen husker jeg godt. Jeg var veldig spent, og litt småsvett i hendene. Jeg håpet jo på at jeg skulle klare å fullføre oppdragene 100 prosent. Det klarte jeg. Det gikk helt supert, og smilet mitt gikk nesten helt rundt.

Det å være yrkessjåfør er utrolig lærerikt. Det er for eksempel veldig utfordrende å kunne kjøre med slephenger ved flytting av anleggsmaskiner. Vinterstid stortrives jeg med brøyting, og kjører for tiden på E39.

Det som er viktig for meg i hverdagen er å kjøre rolig og passivt, tenke på mine medtrafikanter og vise hensyn i hverdagen så det ikke oppstår uønskede hendelser. Du kommer ikke fortere fram om du stresser.

Ute på veien er det naturligvis Sunnmøre som står høyest. Det er så fint å kjøre der. Jeg har jo verdens beste kontor, med utsikt over Sunnmørsfjellene.

På fritiden driver jeg litt med hestesport, og jeg liker å koble av med en tur i naturen."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078